6 februari 2020

Altijd leuk als er iets gebeurt in spaarland: dus ik was direct wakker toen ik vanmorgen de koppen zag over een nieuwe spaarbank. Met 2% rente nog wel! Daar moet iets mee aan de hand zijn, dacht ik direct...

Openbank: internetbank van Spaanse Santander

Het gaat om Openbank - een label van de Spaanse bank Santander. Met de internetbank Openbank willen ze Nederland veroveren, daarom komen ze met een mooie stuntrente van maar liefst 2%. 

Openbank: online bank van Spaans Santander

Maximaal €5.000 en slechts 6 maanden

Let alleen wel even op de beperkingen: die 2% geldt over maximaal € 5.000 en maar voor een half jaar. Daarna gaat de rente terug naar... 0,01%. Hoeveel voordeel kan deze rekening je dus opleveren? Vergeleken met de hoogste rente voor internetsparen op dit moment dan.... die krijg je bij Lloyds Bank: 0,2%. Een voordeel dus van 1,8% op jaarbasis over € 5.000 en dan voor een half jaar. Dat komt neer op... € 45. 

Terugval naar 0,01%

Stort je meer dan die € 5.000, dan krijg je over het meerdere nu al die 0,01% - wat heel veel minder is dan de 0,2% die je ook kunt krijgen. Of 0,15% - als je wilt dat je geld in Nederland gegarandeerd is.

Check de actuele spaarrentes

Spaans depositogarantiestelsel

Over die garantie gesproken: het geld dat je bij Openbank neerzet valt niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Openbank is van Santander, een Spaanse bank, en valt onder de Spaanse spaargarantie. Dat betekent - zoals in alle EU-landen - dat er €100.000 per persoon gegarandeerd is. Maar ja... wel in Spanje...

Laat jij je verleiden?

Je kunt het natuurlijk doen: precies € 5.000 op zo'n rekening zetten en dat voordeeltje van € 45 even benutten. Ik zou dan wel zeggen: agendeer dat half jaar en haal het er daarna weer af. Met 0,01% zit je immers helemáál niet gunstig meer daar. 

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op donderdag 6 februari 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.