6 februari 2020

Altijd leuk als er iets gebeurt in spaarland: dus ik was direct wakker toen ik vanmorgen de koppen zag over een nieuwe spaarbank. Met 2% rente nog wel! Daar moet iets mee aan de hand zijn, dacht ik direct...

Openbank: internetbank van Spaanse Santander

Het gaat om Openbank - een label van de Spaanse bank Santander. Met de internetbank Openbank willen ze Nederland veroveren, daarom komen ze met een mooie stuntrente van maar liefst 2%. 

Openbank: online bank van Spaans Santander

Maximaal €5.000 en slechts 6 maanden

Let alleen wel even op de beperkingen: die 2% geldt over maximaal € 5.000 en maar voor een half jaar. Daarna gaat de rente terug naar... 0,01%. Hoeveel voordeel kan deze rekening je dus opleveren? Vergeleken met de hoogste rente voor internetsparen op dit moment dan.... die krijg je bij Lloyds Bank: 0,2%. Een voordeel dus van 1,8% op jaarbasis over € 5.000 en dan voor een half jaar. Dat komt neer op... € 45. 

Terugval naar 0,01%

Stort je meer dan die € 5.000, dan krijg je over het meerdere nu al die 0,01% - wat heel veel minder is dan de 0,2% die je ook kunt krijgen. Of 0,15% - als je wilt dat je geld in Nederland gegarandeerd is.

Check de actuele spaarrentes

Spaans depositogarantiestelsel

Over die garantie gesproken: het geld dat je bij Openbank neerzet valt niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Openbank is van Santander, een Spaanse bank, en valt onder de Spaanse spaargarantie. Dat betekent - zoals in alle EU-landen - dat er €100.000 per persoon gegarandeerd is. Maar ja... wel in Spanje...

Laat jij je verleiden?

Je kunt het natuurlijk doen: precies € 5.000 op zo'n rekening zetten en dat voordeeltje van € 45 even benutten. Ik zou dan wel zeggen: agendeer dat half jaar en haal het er daarna weer af. Met 0,01% zit je immers helemáál niet gunstig meer daar. 

Wil jij de rentes en ontwikkelingen bij sparen goed in de gaten houden?
Meld je aan voor de Update Sparen van onze gratis HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op donderdag 6 februari 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.