Uw spaargeld onderbrengen bij een bank in Spanje... het kan een overweging zijn als de rente daar flink hoger is dan in Nederland. 

Spaargarantie in Spanje

Spanje is lid van de Europese Unie (EU). Er geldt - net als in andere EU-landen - een verplichting dat spaargeld gegarandeerd is tot € 100.000 per persoon, per bank. Die garantie is er dus ook in Spanje.

De keuze om uw spaargeld bij een Spaanse bank neer te zetten hangt af van uw vertrouwen in het nakomen van de spaargarantie door de Spanjaarden. Durft u er vol vanuit te gaan dat u uw spaargeld moeiteloos vergoed krijgt als de bank in Spanje failliet zou gaan?

Vraag: hoeveel vertrouwen heeft u in de Spaanse overheid als het gaat om het naleven van de spaargarantie?

Beroep doen op het Spaanse depositogarantiestelsel

Stel dat het gebeurt: een faillissement van de Spaanse bank waar uw geld staat. Dan zult u een beroep moeten doen op het Spaanse depositogarantiestelsel. Afhankelijk van het kanaal dat u heeft gebruikt voor het openen van uw spaarrekening of deposito kunt u daarbij wel of geen ondersteuning verwachten. Zonder ondersteuning zult u zelf moeten communiceren met de Spaanse overheid over het terugkrijgen van uw spaargeld.

Meer over sparen in het buitenland

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.