24 mei 2018

We hebben u al vaker gemeld dat we bezig waren met een nieuwe site voor VanSpaarbankVeranderen.nl. Nu kunnen we het resultaat eindelijk met u delen: de nieuwe website staat online! Dit is voor Hanneke en Rob ook het moment om hun afscheid aan te kondigen.

Nog even over Hanneke van Veen en Rob van Eeden

In 2007 werd VanSpaarbankVeranderen.nl opgericht door de bekende spaargoeroes Hanneke van Veen en Rob van Eeden. Zij werden in de jaren negentig bekend als uitgevers van de Vrekkenkrant en schreven verschillende boeken over zuinig leven. Ook publiceerden ze maar liefst 100 columns op de website van AVRO Tros Radar. Nadat de Vrekkenkrant was overgegaan in het blad GENOEG gingen zij zich actief bezighouden met spaarbanken en hoe je daar het beste mee zou kunnen omgaan. Als je een hogere rente wilde of als je een spaarbank wilde met meer ethische principes dan de grootbanken. Dat resulteerde in VanSpaarbankVeranderen.nl.

Samenwerking met HomeFinance

Al in 2011 gingen Rob en Hanneke samenwerken met Roland Bieleveldt van HomeFinance Financieel Adviesgroep BV. Roland heeft naast de site HomeFinance.nl meerdere financiële websites, zoals Lening.nl en Actuelerentestanden.nl.

In 2014 kwam Anneke Ranzato in dienst bij HomeFinance, onder andere om aan de slag te gaan met VanSpaarbankVeranderen.nl. Hanneke, Rob, Roland en Anneke delen de visie dat eerlijke informatie over geldzaken belangrijk is: zo kan de consument goede keuzes maken voor zijn geld. Online vergelijken is daarbij een niet meer weg te denken hulpmiddel.

Ontwikkelingen op de spaarmarkt

Sinds de introductie van VanSpaarbankVeranderen.nl in 2007 is de spaarmarkt sterk veranderd. Was toen een spaarrente van 4 procent normaal, tegenwoordig is 0,4 procent een toprente. Er zijn banken failliet gegaan en spaarbanken bijgekomen. Onder die nieuwkomers zitten diverse buitenlandse banken die werken via internationale spaarplatforms. Deze banken zijn nu ook opgenomen op VanSpaarbankVeranderen.nl, voorzien van extra informatie over buitenlandse garantiestelsels.

Uitgebreide update VanSpaarbankVeranderen.nl

U vindt op VanSpaarbankVeranderen.nl al meer dan 10 jaar lang de meest actuele spaarrentes en betrouwbare informatie. De techniek achter de site was inmiddels echter verouderd - reden om te besluiten tot een uitgebreide update. Dit heeft geleid tot een snellere, uitgebreidere en overzichtelijker site.

Net als de spaarmarkt ziet de website er nu heel anders uit. De heldere vergelijkingen van spaarrentes voor particuliere en zakelijke spaarders zijn nog steeds de kern. Daar omheen zijn verschillende zaken toegevoegd zodat VanSpaarbankVeranderen.nl dé spaarsite van Nederland blijft.

Afscheid van Rob en Hanneke

Kort na de lancering van de vernieuwde website zullen Hanneke en Rob definitief afscheid nemen van VanSpaarbankVeranderen.nl. Ze zeggen hierover: “We laten de website met een gerust hart over aan Roland en Anneke. Zij voeren het beheer inmiddels al een paar jaar naar volle tevredenheid, dus we hebben er alle vertrouwen in dat onze visie op sparen ook in de nieuwe opzet goed bewaard blijft. Wij wensen onze opvolgers daarbij succes!”.

Andersom zijn wij Hanneke en Rob enorm dankbaar voor hun jarenlange inzet voor VanSpaarbankVeranderen.nl – ook nadat HomeFinance de site al had overgenomen. Ze bleven steeds als klankbord dienen, dat waarderen we enorm. Wij wensen hen dan ook vooral veel rust en plezier met alle dingen die ze doen en nog gaan doen. Meer daarover is vooral te vinden op Hanneke’s blog: hannekevanveen.wordpress.com.

Vragen, opmerkingen of tips?

Natuurlijk zijn wij bijzonder benieuwd wat u van de nieuwe website vindt. Het zal even wennen zijn als u VanSpaarbankVeranderen.nl regelmatig raadpleegt, maar we verwachten dat u snel uw weg zult vinden. Heeft u vragen, opmerkingen of tips – laat het ons zeker weten via info@homefinance.nl!

Roland Bieleveldt en Anneke Ranzato

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op donderdag 24 mei 2018

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.