Vraag:

Ik heb op mijn zakelijke betaalrekening een hoog saldo en wil een zakelijke spaarrekening gaan openen. Kan de rente bij zakelijk sparen op elk moment wijzigen?

Antwoord:


Of de rente op uw zakelijke spaarrekening elk moment kan wijzigen hangt af van de spaarvorm die u kiest. Net als bij particulier sparen heeft u bij zakelijk sparen de keuze uit een spaarrekening of een deposito.

Rente bij een zakelijke spaarrekening

Voor een spaarrekening geldt bij de meeste banken dat de rente op ieder moment aangepast kan worden. Het is een variabele spaarrente. Een enkele bank stelt de rente op de spaarrekeningen bijvoorbeeld voor een maand vast, maar dat is zeker niet standaard. Kiest u dus voor een spaarrekening waarvan u geld kunt opnemen - dan zal de zakelijke spaarrente variabel zijn.

Rente bij een zakelijk deposito

Bij een deposito maakt u een vaste afspraak over de rente voor een bepaalde periode. Veelal zijn dat periodes van één of meerdere jaren, maar voor grote bedragen sluiten sommige banken ook maanddeposito's af. Daarbij komt uw geld dan na één of meer maanden alweer vrij, en geldt de renteafspraak voor diezelfde periode.

Meer over zakelijk sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.