Werkwijze en verdienmodel Sparenpagina's

Werkwijze
Alle spaarrekeningen en deposito´s zijn samengebracht in een dagelijks bijgehouden database met meer dan 550 spaarvormen. Op basis daarvan worden de vergelijkingen en overige overzichten op verschillende pagina's samengesteld. In de vergelijkingen staan alleen spaarproducten die voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • de spaarbank valt onder de controle van De Nederlandsche Bank. Dit geldt voor banken die in Nederland gevestigd zijn met een kantoor of bijkantoor.
  • het spaarproduct is geen simpel 'white label product'. Soms bieden spaarbanken andere bedrijven de mogelijkheid om een spaarrekening onder eigen naam uit te brengen. Dus exact dezelfde spaarrekening, maar dan onder de naam van het andere bedrijf. Deze spaarproducten worden veelal niet opgenomen in onze overzichten.
  • de spaarbank moet de spaarrentes publiceren zodat de rentes bijgehouden kunnen worden.
Verdienmodel
Beheerders en medewerkers van deze site(s) hebben geen juridische banden met financiële instellingen en zijn daardoor volledig onafhankelijk.
Banken en financiële instellingen kunnen adverteren op de Sparenpagina's door de plaatsing van links en advertenties in speciale rubrieken. Dit houdt in dat bezoekers de mogelijkheid krijgen om direct door te klikken naar de betreffende bank voor het openen van een rekening of meer informatie.

Als bezoekers doorklikken, ontvangen de beheerders een vergoeding van de betreffende spaarbank/adverteerder. Hierbij moet u denken aan een clickvergoeding (een vergoeding op het moment dat er op een link of commerciële uiting geklikt wordt) of een leadvergoeding (als er op de website van de adverteerder een actie plaatsvindt zoals het aanvragen van een spaarrekening). Zodra de bezoeker doorgeklikt heeft, komt de verdere afhandeling geheel voor de verantwoording van de betreffende financiële instelling. Beheerders van deze site(s) spelen daarbij geen enkele rol.
 
Of een bank betaalde links heeft, is van geen invloed op het wel of niet tonen van een spaarproduct.Bij gelijke rentes worden de aanklikbare links als eerste geplaatst. Verder is de volgorde bij gelijke rentes alfabetisch.

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen