Sparen wordt steeds internationaler. De komst van internationale spaarplatforms zoals Savedo maken het eenvoudiger om spaargeld onder te brengen bij een bank in het buitenland. Bijvoorbeeld in Slowakije. Dat is interessant als de spaarrente daar hoger ligt dan in Nederland. Een belangrijke vraag is wel: hoe veilig is uw geld in een land als Slowakije?

Garantie voor uw geld bij een bank in Slowakije

Net als ieder EU-land heeft ook Slowakije een depositogarantiestelsel met een dekking van € 100.000 per persoon, per bank. Dat is een Europese verplichting. Het garantiestelsel heeft er de naam Fond ochrany vkladov. Een belangrijke vraag is wel in hoeverre de garantie nageleefd kan worden door het land als er banken failliet gaan.

Zou het claimen van uw geld problemen kunnen opleveren als u een beroep moet doen op het Slowaakse depositogarantiestelsel?

Spaargeld claimen onder Slowaaks garantiestelsel

Als het misgaat met de bank waar uw geld staat, dan gaat u een beroep doen op het depositogarantiestelsel in dat land. In dit geval dus in Slowakije. Dat kan lastig zijn, aangezien u de taal niet beheerst. Internationale spaarplatforms kunnen u die rompslomp uit handen nemen: zij zorgen dan met uw volmacht voor de claim. Ga dus vooraf na of die mogelijkheid er is bij het platform van uw keuze.

Meer over sparen in het buitenland

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.