In onze vergelijkingen kunt u spaarrekeningen en deposito's tegenkomen van banken uit andere landen - bijvoorbeeld uit Oostenrijk. Daar kunt u eenvoudig uw geld inleggen via internationale spaarplatforms. Interessant, als de rente in dat land hoger ligt dan in Nederland! Maar is uw geld bij zo'n Oostenrijkse bank wel veilig? Hebben ze ook zoiets als een depositogarantiestelsel in Oostenrijk?

Spaargarantie in Oostenrijk

Net als in Nederland hebben ze inderdaad een depositogarantiestelsel in Oostenrijk: de Einlagensicherung der Banken & Bankiers. De dekking van deze spaargarantie is hetzelfde als elders in de Europese Unie (EU): de verplichte € 100.000 per persoon, per bank. 

Bij buitenlandse banken is een belangrijke vraag wel in hoeverre u het vertrouwen heeft in dat betreffende land qua naleving van de spaargarantie. Als u geld stort bij een bank in Oostenrijk bent u bij een bank faillissement afhankelijk van de Oostenrijkse overheid voor de uitvoering van het depositogarantiestelsel.

Heeft u vertrouwen in het naleven van de spaargarantie door de Oostenrijkse overheid? Check ook even hoe claimen werkt bij een bank faillissement.

Beroep doen op Oostenrijks depositogarantiestelsel

Mocht het zover komen dat de Oostenrijkse bank waar uw geld staat failliet gaat, dan moet u dus een beroep doen op het Oostenrijkse depositogarantiestelsel. Dat kan qua taal en communicatie moeizaam verlopen. Informeer daarom vooraf of het internationale spaarplatform dat bemiddelt ook ondersteunt bij het claimen van uw geld als de bank failliet zou gaan.

Meer over sparen in het buitenland

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.