Vraag:

Mijn inkomsten zijn niet bepaald hoog, en mijn lasten wel. Ik houd dus geen geld over om te sparen. Dan houdt het toch op?

Antwoord:


Het is heel vervelend als u op zich wel wilt sparen, maar er gewoon geen geld voor is. Dan is het opbouwen van een spaarsaldo bijzonder lastig. Als u al een keer geld overboekt naar uw spaarrekening, moet u dat al snel weer opnemen om rekeningen mee te betalen. Toch is het ook – of misschien wel juist – voor u belangrijk om een buffer te hebben voor onvoorziene omstandigheden. Heeft u alles geprobeerd om te besparen op uw uitgaven? Misschien zijn er dan wel mogelijkheden om uw inkomsten te verhogen.

Inkomsten verhogen?

Nu denkt u waarschijnlijk: "M'n baas ziet me aankomen... die heeft het al moeilijk en gaat echt mijn salaris niet verhogen". Of "Ja hállo, ik heb een uitkering en dat zijn vaste bedragen hoor". Het is goed om in dit kader buiten de kaders te denken. Er zijn allerlei manieren waarop inkomsten verhoogd kunnen worden. Wie weet is er één van toepassing in uw situatie? Een paar voorbeelden:

  • Meer uren werken bij uw werkgever
  • Een baan(tje) erbij zoeken
  • Betaalde diensten aanbieden aan anderen (bijvoorbeeld schoonmaken, strijken, oppassen, honden uitlaten)
  • Zelfgemaakte spullen verkopen

Voorzieningen benutten

Als u een laag inkomen heeft zijn er allerlei voorzieningen die uw inkomsten wat verhogen. Maakt u wel van alle mogelijkheden gebruik? Een mooie manier om dat te checken is de website Bereken uw recht, een samenwerking van Nibud met Stimulanz. Deze website laat u zien of u geen geld laat liggen van toeslagen, subsidies en zelfs regelingen van de gemeente.

Meer Spaartips en Bespaartips

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.