Steeds meer mensen vinden bij hun financiële zaken niet alleen het rendement van belang. Het maatschappelijke aspect wordt ieder jaar belangrijker. Wie daarop let denkt na over duurzaam sparen. Op deze pagina vertellen we u meer over duurzaam sparen en duurzame banken.

Banken en duurzaamheid

De banken hebben geen geweldige reputatie op dat gebied. Bonusschandalen, onbegrijpelijke producten, speculeren met andermans geld... Investeren in bijvoorbeeld wapenindustrie, milieuonvriendelijke projecten en kinderarbeid. De vraag is of u uw geld wilt onderbrengen bij een bank die zich met dat soort dingen bezighoudt. Of u wilt dat uw spaargeld hiervoor gebruikt wordt.

Wat gebeurt er met uw spaargeld?

Wilt u dat uw spaargeld ingezet wordt voor het financieren van bijv wapenindustrie, milieu-onvriendelijke projecten of kinderarbeid?

Duurzame banken

Niet alle banken doen hieraan mee. Er zijn twee banken die het voortouw nemen in duurzaam bankieren:

Deze banken letten wél op de bestemming van de gelden. Ze staan bekend als duurzame banken.

Hoe banken het doen het op verschillende onderdelen van duurzaamheid wordt jaarlijks beoordeeld in de Eerlijke Bankwijzer. Interessant om na te gaan!

Duurzaam sparen: de mogelijkheden

Naast deze specifieke duurzame banken worden ook door andere banken soms spaarrekeningen geïntroduceerd die gericht zijn op duurzaam sparen. Een overzicht van de mogelijkheden om te sparen met maatschappelijk besef laten we zien in onze vergelijking van spaarrekeningen. U kunt daarbij de keuze Duurzaam sparen maken en er zo voor kiezen alleen duurzame spaarrekeningen te tonen.

Meer over duurzaamheid

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.