In de vergelijkingen van VanSpaarbankVeranderen.nl ziet u nagenoeg alle spaarbanken terug. Toch zijn het niet helemaal alle banken. Buiten de label-spaarrekeningen ontbreken ook enkele echte banknamen in onze overzichten.

Vermogensbanken

Voor vermogende particulieren bestaan in Nederland verschillende speciale banken. Denk bijvoorbeeld aan Van Lanschot Bankiers of ABN AMRO MeesPierson, maar ook minder bekende namen als Schretlen & Co (inmiddels opgegaan in Rabobank), Theodoor Gillissen, Staal Bankiers en Insinger de Beaufort. Deze banken doen aan het zogeheten Private Banking.

Private banking

Private banking, dat is exclusieve, individuele financiële dienstverlening voor de echt vermogende particulier. Deze banken hanteren vermogensgrenzen: alleen als de waarde van uw vermogen boven een bepaalde grens uitkomt kunt u er klant worden.

Sparen bij vermogensbanken

Deze vermogensbanken beheren het vermogen van hun klanten. Soms volledig, soms adviserend. Vanwege de omvang van de vermogens doen ze veel met uiteenlopende beleggingen. Natuurlijk bieden deze banken hun klanten ook spaarrekeningen aan. Deze rekeningen vindt u niet allemaal terug in onze vergelijkingen. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van de rekeningdetails en de bijbehorende spaarrentes.

Lage spaarrente

Overigens vergoeden de vermogensbanken op de spaarrekeningen doorgaans geen hoge spaarrentes. De rentepercentages zijn meestal zelfs uitgesproken laag. 

Meer over Spaarbanken

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.