Welk bedrag betaalt u elke maand aan uw energieleverancier? En kan dat niet goedkoper? Door goed te kijken naar de mogelijkheden qua energieleveranciers kunt u flink besparen op uw energierekening - zonder dat u er minder elektriciteit voor hoeft te gebruiken.

Prijsverschil tussen energieleveranciers

We hebben in Nederland een flink aantal energieleveranciers. Bij allemaal komt de stroom uit hetzelfde stopcontact en werkt die stroom even goed. Daarin zit geen verschil. Toch zit er wel een flink verschil in de prijzen die de energiebedrijven rekenen voor de geleverde stroom en het verbruikte gas. 

Gemakkelijk besparen op de energierekening

Die prijsverschillen maken het voor veel mensen gemakkelijk om te besparen op de energierekening. Door een goede vergelijking van energieleveranciers te maken ontdekt u snel of u goedkoper uit bent bij een ander energiebedrijf. Overstappen is heel eenvoudig - binnen no-time is het allemaal geregeld zonder dat u er iets van merkt.

Een lagere energierekening kan door minder energie te verbruiken, maar overstappen is ook een prima manier. En heel gemakkelijk!

Angst voor overstappen met energie

In de praktijk blijkt dat veel mensen het erg spannend vinden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Ze zijn bang dat er iets misgaat tijdens de overstap en dat ze dan zonder stroom komen te zitten. Dat wil natuurlijk niemand, logisch! Belangrijk om te weten is dat overstappen alleen maar een administratief proces is. Uw stroom en gas worden niet door de ene leverancier afgesloten en vervolgens door de ander weer opengezet. U kunt dus helemaal niet zonder stroom en gas komen te zitten.

Kortom: het is echt verstandig om eens in de zoveel tijd uw energiecontract te vergelijken met de mogelijkheden bij andere energieleveranciers. Overstappen kan u veel geld besparen!

Meer bespaartips!

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.