De energierekening is in veel huishoudens elke maand weer een behoorlijk bedrag. Toch zijn er veel dingen die u kunt doen om deze te drukken. Zo is het vrij eenvoudig om te besparen op de verwarming van uw huis. We geven u een aantal tips om slim te verwarmen.

  1. Tussendeuren sluiten
  2. Thermostaat 's nachts lager
  3. Thermostaat overdag lager
  4. Thermostaat 's avonds een uur eerder uitzetten
  5. Slaapkamers niet of minder verwarmen

Tip 1: Tussendeuren sluiten

Als u niet elke ruimte van het huis gebruikt, waarom zou u dan elke ruimte de hele dag verwarmen? Door alleen de ruimtes te verwarmen die u gebruikt bespaart u flink op het energieverbruik. 

Tip 2: Thermostaat 's nachts lager

's Nachts hoeft de verwarming niet zo hard te branden. Een temperatuur van 15 graden is dan prima. Dit bespaart natuurlijk energie.

Tip 3: Thermostaat overdag lager

Ook overdag zijn er veel momenten dat de verwarming lager kan. Probeer het eens met één graad lager dan u gewend bent. En zet de thermostaat op 15 graden als u overdag weggaat. Dat kan uw energierekening aardig omlaag brengen.

Tip 4: Thermostaat 's avonds een uur eerder uitzetten

Als u uw thermostaat 's avonds voor u naar bed gaat naar beneden bijstelt is dat eigenlijk te laat. Dat kan gerust een uurtje eerder. Het huis is immers nog goed verwarmd, met die warmte houdt u het nog wel een uur uit.

Tip 5: Slaapkamer niet of minder verwarmen

In uw slaapkamer hoeft het lang zo warm niet te zijn als in uw woonkamer. U ligt daar immers in bed, onder een deken of dekbed. Sommige mensen kiezen ervoor de slaapkamer helemaal niet te verwarmen en in plaats daarvan een kruik of een elektrische deken te gebruiken.

Meer bespaartips!

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.