Het gebruik van warm water drukt op twee kostenposten: die van water en die van energie. Door minder warm water te gebruiken kunt dus op beide nota's besparen. Maar hoe doet u dat? Wij geven u tips om te besparen op warm water:

  1. Water korter laten stromen
  2. Waterbesparende materialen
  3. Waterkoker ipv kokendwaterkraan
  4. Check de boilertemperatuur
  5. Hoogrendementketel

Tip 1: Water korter laten stromen

Laat warm water niet langer stromen dan nodig is. Dit klink voor de hand liggend, maar als u erop gaat letten zult u zien dat hier winst te behalen is. Dit geldt zowel in de keuken als onder de douche.

Tip 2: Waterbesparende materialen

Voorzie uw keukenkranen van een waterbesparend mondstuk of een doorstroombegrenzer. Een thermostatische mengkraan helpt ook, omdat hiermee het water sneller en makkelijker de juiste temperatuur krijgt. 

Tip 3: Waterkoker ipv kokenwaterkraan

Ze zijn helemaal hip: kokendwaterkranen. Daarmee verbruikt u echter meer energie dan wanneer u water kookt in een waterkoker.

Tip 4: Temperatuur boiler

Heeft u een boiler? Dan kan de temperatuur daarvan misschien wel wat lager (niet té laag, anders is er het risico van een legionellabesmetting).

Tip 5: Hoogrendementketel

Wat voor apparaat heeft u om water mee te verwarmen? Is dat nog een oude combiketel, een oude geiser of oude boiler? Kijk dan eens naar vervanging door een moderne hoogrendement combiketel. Dat scheelt flink in het energieverbruik!

Meer bespaartips!

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.