De meeste mensen sparen op een spaarrekening. Er zijn echter ook mensen die kiezen voor een alternatief of overwegen dat te doen. Zo is er iets te zeggen voor sparen op een betaalrekening. VanSpaarbankVeranderen.nl werkt het voor u uit.

Spaargeld op betaalrekening

Sommige banken zijn zo vriendelijk om hun klanten een rentevergoeding te geven over het positieve saldo op hum betaalrekening. Die rentevergoeding is vaak best aardig.

Rente hoger dan op slechte spaarrekening

De rente op een betaalrekening kan bij een lage rentestand soms hoger zijn dan de laagste spaarrente in de markt. Nu lopen die spaarrekeningen met de laagste spaarrente niet bij de banken die rente vergoeden op de betaalrekening. Dat zou een vreemde situatie geven: als één bank op een betaalrekening een hogere rente vergoedt dan op een spaarrekening. De kans dat u een betaalrekening met rente heeft in combinatie met één van de laagst renderende spaarrekeningen is niet zo groot. Dan zou u geen bewuste spaarder zijn. Mocht het wel zo zijn: snel van spaarbank veranderen en een spaarrekening met een betere spaarrente zoeken!

Is de rente op uw betaalrekening hoger dan op uw spaarrekening? Snel van spaarbank veranderen!

Sparen op de betaalrekening niet ideaal

Zelfs als de rente op de betaalrekening heel aardig is, raden wij u aan toch een aparte spaarrekening aan te houden. Anders lopen spaargeld en uw maandelijkse uitgaven door elkaar. Daardoor ontstaat een onzuiver beeld van uw reserves en van het bedrag dat u in de maand nog kunt uitgeven.

Onbedoeld spaargeld uitgeven

Als uw spaarsaldo op uw betaalrekening staat kan het gebeuren dat u onbedoeld uw spaargeld aanspreekt voor een aankoop. Er staat immers geld op de rekening. Dat is dan gemakkelijk gepind of gebruikt voor een internetbetaling. U hoeft het daarvoor niet over te boeken. Zo koopt u misschien wel spullen waar u helemaal uw spaargeld niet voor wilde gebruiken!

Sparen op een betaalrekening heeft belangrijke nadelen: u heeft geen overzicht en kunt uw spaargeld uitgeven zonder dat het uw bedoeling was. Zonde!

Spaarrekening voor overzicht en discipline

Een aparte spaarrekening maakt het veel gemakkelijker om overzicht te houden over uw geldzaken. U weet precies wat spaargeld is, en wat u deze maand nog kunt uitgeven. Wilt u een aankoop doen van uw spaargeld, dan is het een kwestie van even overboeken. Om dat extra gemakkelijk te houden kunt u ervoor kiezen om in ieder geval een direct opvraagbare spaarrekening aan te houden bij de bank waar uw betaalrekening loopt. Geeft die niet de hoogste spaarrente? Dan houdt u het saldo op deze spaarrekening beperkt. Daarnaast opent u een beter renderende rekening voor uw 'serieuze spaargeld'.

Meer over alternatieven voor uw spaarrekening

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.