7 maart 2024

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze bezoekers welke spaarrekening ze moeten kiezen. Welke spaarrekening of deposito het beste bij je past is natuurlijk heel persoonlijk, daar kunnen wij niet goed antwoord op geven. Wel kunnen we voor je op een rij zetten welke spaarproducten op dit moment het meest interessant en populair zijn.

Direct de hoogste spaarrentes vinden

Enorme keuze aan spaarrekeningen en deposito's

Op VanSpaarbankveranderen.nl vergelijken we al sinds 2007 spaarrentes en deposito rentes. En er is nog nooit zoveel keuze aan spaarrekeningen en deposito's geweest als nu! In onze vergelijkingen kun je momenteel de spaarproducten van maar liefst 62 banken terugvinden. Het gaat om 65 spaarrekeningen en 50 deposito rekeningen. Er is dus enorm veel om uit te kiezen!

Welke moet ik kiezen?

Geen wonder dat veel spaarders ons de vraag stellen welke spaarrekening voor hen het meest interessant is. Het antwoord op deze vraag is sterk persoonlijk en hangt af van de individuele situatie, wensen en verwachtingen. Toch  zijn er momenteel duidelijk spaarrekeningen die interessanter zijn dan andere rekeningen.

In dit artikel zullen we daarom proberen een antwoord te geven op de vraag: Wat zijn de meest interessante spaarrekeningen van dit moment?

Wanneer is een spaarrekening interessant?

Het antwoord op de vraag welke spaarrekeningen het meest interessant zijn hangt af van verschillende factoren. Meestal nemen we de rentes als uitgangspunt, in combinatie met de voorwaarden en de garantiestelsels waar de verschillende banken onder vallen. Die onderwerpen kun je allemaal terugvinden in onze vergelijkingen van spaarrekeningen en deposito's.

Vandaag kijken we op een andere manier. We onderzoeken:

  • Welke spaarrekeningen zijn het populairst onder onze bezoekers?
  • Welke spaarrekeningen worden minder bekeken, maar zijn wellicht toch interessant om te bekijken?

Spaarrekening of deposito

De eerste vraag mag zijn of een spaarrekening wel de beste keuze is. In plaats daarvan kun je immers ook kiezen voor een deposito rekening. Dat zijn twee heel verschillende vormen van sparen, en ze kunnen allebei slim zijn om te kiezen. De belangrijkste verschillen:

  • Spaarrekening: geld is vrij opneembaar & variabele rente
  • Deposito: geld staat vast voor een afgesproken looptijd & vaste rente 

Er is de laatste tijd meer aandacht voor deposito sparen dan voorheen - vooral vanwege de dalende rentes. Toch lijkt er er nog steeds veel meer aandacht te gaan naar spaarrekeningen dan naar deposito's. Vanwege de grote verschillen gooien we ze niet op één grote hoop. We kijken dus apart naar spaarrekeningen en deposito's.

Welke spaarrekeningen zijn populair bij onze bezoekers?

De meest populaire spaarrekeningen onder onze bezoekers zijn op dit moment die van:

Santander Consumer Bank

De rekening die momenteel met afstand de meeste aandacht trekt is de spaarrekening van Santander. Niet onlogisch, aangezien dit de spaarrekening is in onze renteoverzichten met de hoogste rente van dit moment. Bovendien is Santander één van de grootste banken van Europa.

Lloyds Bank

Mede dankzij de (tijdelijke) renteverhoging, valt de spaarrekening van Lloyds Bank de laatste tijd ook op. Deze bekende en grote bank valt onder het Duitse garantiestelsel (qua rating net zo zeker als Nederland) en biedt met 3% rente ruwweg een dubbele rentevergoeding ten opzichte van de Nederlandse grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO.

Niet in onze vergelijkingen, wel interessant: Trade Republic

Een bank die niet in onze rentevergelijking staat maar zeker ook interessant kan zijn is Trade Republic. Met 4% rente biedt deze bank een nog hogere rente aan dan Santander. Waarom Trade Republic niet in onze vergelijkingen staat, lees je hier.

Moeite met buitenlandse garantie

Santander, Lloyds Bank en Trade Republic vallen allemaal onder een buitenlands depositogarantiestelsel. Als we kijken naar waar onze bezoekers naar kijken, zien we dat veel mensen schijnbaar moeite hebben met een spaargarantie in het buitenland.

Opvallende spaarrekeningen met Nederlandse spaargarantie

Verhoudingsgewijs bekijken veel mensen juist informatie over banken die vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Vooral de spaarrekeningen van Leaseplan Bank, Centraal Beheer en Yapi Kredi trekken verhoudingsgewijs veel bezoekers.

Alle spaarrekeningen vergelijken

Welke deposito rekeningen zijn opvallend?

Bij de deposito rekeningen zien we geen bank die er bovenuit steekt qua interesse van onze bezoekers. De buitenlandse banken die bovenaan staan in de rentevergelijkingen - zoals Fjord Bank en Banca Progetto - trekken behoorlijk wat interesse.

Veel aandacht voor Nederlandse garantie

Ook bij de deposito's geldt dat veel Nederlandse spaarders toch op zoek gaan naar de zekerheid van het Nederlandse garantiestelsel. Daardoor zien we ook aardig wat bezoek bij de deposito's van Nederlandse banken zoals Yapi Kredi Bank en Leaseplan Bank.

Tip: deposito bij Aareal Bank in Duitsland!

Bij de deposito's hebben we nog wel een tip voor een bank die nog relatief weinig aandacht krijgt: Aareal Bank uit Duitsland. Deze bank valt onder het Duitse garantiestelsel en kent met een rente van 3,50% bij een deposito voor 2 jaar vast wel echt een aantrekkelijke rente.

Verwacht je dat de rentes de komende tijd gaan dalen (wat wij in ieder geval wel verwachten) en wil je niet sparen bij een bank uit een minder stabiel land, dan kan een Duitse bank als Aareal een interessante alternatief zijn voor de deposito's bij banken in Nederland.

Alle deposito rekeningen vergelijken

Welke bank vind jij wel of niet interessant? Laat het ons weten...

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.