
Spaarrente bij Lloyds Bank omhoog
Niet de hoogste, misschien toch interessant?
Afgelopen maandag vatte ik de laatste rentenieuwtjes van vorige week voor sparen samen. Nu hebben we alweer een nieuwe renteverhoging doorgevoerd: Lloyds Bank heeft de spaarrente opgeschroefd van 1,25% naar 1,50%.
Negende plaats is niet schokkend
Nu heeft Lloyds Bank daarmee niet de hoogste rente die we op een spaarrekening kunnen krijgen. Sterker nog, in de vergelijking van hoogste spaarrentes komt de bank niet verder dan de 9e plaats.
Geen schokkende renteverhoging dus.
Lloyds Bank misschien toch interessant?
Wat deze spaarrekening eventueel toch interessant maakt: het Duitse depositogarantiestelsel in combinatie met de redelijk gebruikelijke manier van internetbankieren bij Lloyds Bank. Laten we even kijken naar de acht spaarrekeningen die hoger staan in de vergelijking van sparen zonder voorwaarden.
- bunq 2,01% : Nederlandse garantie, maar als bank past bunq niet bij iedereen. Alles moet via een app, klantenservice vooral in het Engels en puur digitaal. Bovendien kun je bij bunq maar twee keer per maand geld van de spaarrekening opnemen, dat is ook belangrijk om rekening mee te houden.
- Trade Republic 2,00% : beleggingsapp met ingewikkelde constructie voor het spaargeld - dat staat op een gezamenlijke escrow rekening in Ierland, dus niet individueel op een rekening op jouw naam. Er zijn genoeg spaarders die zich hier niet aan willen wagen.
- Renault Bank 1,75% : garantie in Frankrijk, verder geen bijzonderheden. De rekening open en beheer je via het internationale spaarplatform Raisin met communicatie in het Nederlands.
- Bigbank 1,75% : zit in Estland en het geld is ook daar gegarandeerd. Niet alle spaarders willen hun geld toevertrouwen aan dat land qua depositogarantiestelsel.
- InBank 1,70% : ook Estland, maar dan via Raisin.
- Nordax Bank 1,60: weer een ander land, Zweden. Loopt via Raisin - daar is alleen goed om te bedenken dat de garantie in Zweedse kronen is. Zou de bank omvallen, dan krijg je jouw spaargeld terug in kronen en loop je een koersrisico.
- YapiKredi 1,60% : valt onder de Nederlandse spaargarantie, maar is wel heel bewerkelijk om te openen. Dat moet via de post, online openen kan niet.
- Klarna 1,55% : zie Nordax Bank
- ... en dan volgt Lloyds Bank - de standaard rente bij Openbank is overigens ook 1,50%.
Wat moet je weten over Lloyds Bank?
Lloyds Bank (Lloyds Banking Group) is eigenlijk Brits, in 2009 ontstaan uit een fusie tussen Lloyds Bank en Bank of Scotland. Het is de grootste consumentenbank van Groot-Brittanië.
Britse bank die werkt vanuit Duitsland
Hoezo werken ze dan vanuit Duitsland? Dat heeft te maken met de Brexit. Toen zijn de activiteiten (sparen, lenen en hypotheken) op het Europese vasteland juridisch verhuisd naar Duitsland. Vandaar dat het geld op een spaarrekening bij Lloyds Bank ook onder het Duitse depositogarantiestelsel valt.
Nederlandse website en klantenservice
Sparen bij Lloyds Bank loopt niet via een andere partij, je opent gewoon direct op hun Nederlandstalige website de rekening en beheert die ook daar. Ik heb er zelf een rekening lopen, dat gaat verder prima en zonder bijzonderheden. Voor vragen kun je ze op werkdagen ook telefonisch bereiken op een 020-telefoonnummer.
Internetsparen zonder fratsen
Internetsparen zonder bijzonderheden, zou ik zeggen. Geen gekke fratsen of onduidelijke regelingen. Geen exotisch depositogarantiestelsel. Dat kan maken dat je ondanks de 9e plek bij de hoogste rentes een spaarrekening bij Lloyds Bank toch interessant vindt.