5 maart 2021

Gebeurt er nog wat in spaarland? Iets dat de moeite waard is om vandaag aandacht aan te besteden? Nou... eigenlijk niet. En toch hebben we altijd wel wat interessants te melden!

Renteveranderingen bij sparen

Het is bij de spaarrentes uitermate saai. Laat ik even kort kijken naar de veranderingen.

Sparen zonder voorwaarden

In de top 3 is niets veranderd. Wil je nog een beetje rente krijgen, dan moet je toch bij deze top 3 zijn - wel goed rekening houdend met de spaargarantie (Bigbank = Estland, Lloyds Bank = Duitsland, Openbank = Spanje). Onder de eerste drie zien we wel een verschuiving: de rente bij NIBC Direct is verlaagd van 0,15% naar 0,10% en AT Bank is uit de top 10 verdwenen. 

Actuele spaarrentes

Deposito sparen

Ook bij de deposito's is er weinig veranderd. Het enige verschil tussen 1 februari en 1 maart is de beste aanbieder voor een deposito voor 1 jaar vast: dat is nu Blue Orange (Letland) met 0,71% - vorige maand was dat Banca Progretto (Italië) met 0,9%. Geen idee hoe jij erin staat, maar mijn keuze zou het niet zijn. Op alle andere periodes zijn de hoogste rentes en de bijbehorende banken exact gelijk gebleven.

Artikelen over sparen en besparen

Gelukkig maar dat we regelmatig een artikel schrijven over sparen, daardoor is die Update Sparen ook bij oninteressante rentes tóch de moeite waard om te bekijken. Onder de rentes laten we zetten we een aantal artikelen op een rij, die worden goed gelezen. 

Artikelen over geldzaken lezen

Niet alleen over puur sparen

Eerlijk is eerlijk, die artikelen gaan niet alleen over sparen. Als er zo weinig gebeurt in spaarland is het ook lastig om daar tenminste eens per week (want dat is ons streven) iets interessants op te schrijven. Dan val je al snel in herhaling... 'de rente is laag'... 'spaarrente nog verder omlaag'... 'sparen in het buitenland'... 'let op de spaargarantie'... Dat gaat ook vervelen natuurlijk.

Besparen, beleggen, omgaan met geld

Ik kies daarom ook vaak onderwerpen die niet per se direct over sparen gaan, maar er  wel tegenaan 'schurken'. Besparen bijvoorbeeld. Beleggen. En omgaan met geld in het algemeen. Onderwerpen waarvan ik verwacht dat je ze interessant vindt als je interesse hebt in sparen.

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 5 maart 2021

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.