14 augustus 2020

Heel verrassend vond ik het niet als ik eerlijk ben, maar toch is het wel heel definitief als je leest dat Moneyou stopt: ABN AMRO trekt de stekker eruit. Sparen bij deze online bank is daarmee verleden tijd.

Spaarrente bij Moneyou was ooit hoog

Er was een tijd dat Moneyou hoog in de vergelijking van spaarrekeningen stond. De online bank van ABN AMRO bood een mooie rente voor je spaargeld, top! Ik heb er zelf ook rekeningen lopen, maar er staat geen saldo meer op. De rente dook op een bepaald moment zodanig naar beneden dat het niet meer interessant was om daar je geld te laten staan. En interessant, dat was de rente bij Moneyou al een hele tijd niet meer:

Ontwikkeling spaarrente bij Moneyou

Dat Moneyou niet meer meedeed voor de hoogste spaarrente was eigenlijk al een teken aan de wand. Zo'n online club moet het toch hebben van een opvallende rente, anders zijn ze nergens. Een spaarrente van (bijna) niks, daar komen de grootbanken mee weg omdat mensen gemakzuchtig zijn. Zo'n kleinere bank, daar gaan vooral mensen naartoe die goed op de rente letten. Dus doe je niet meer mee, dan verdwijnt het spaargeld net zo snel als het gekomen is.

Motivatie van Moneyou

Natuurlijk legt Moneyou uit waarom ze dit besluit genomen hebben:

Moneyou richt zich voornamelijk op het bedienen van spaarklanten. De spaarrente is al langere tijd erg laag en de economische verwachting is dat dit in de nabije toekomst niet zal veranderen. Daarmee valt enerzijds de mogelijkheid voor ons weg om ons goed te onderscheiden. Anderzijds wil ABN AMRO met het stopzetten van alle activiteiten van Moneyou in Nederland en Duitsland, het hoofd bieden aan het aanhoudend lage renteklimaat.

Heb je nog geld staan bij Moneyou?

Mocht je nou nog wel een (verdwaald) spaarsaldo hebben staan bij Moneyou, dan hoef je niet meteen in actie te komen. Je krijgt vanaf oktober vanzelf bericht over de vervolgstappen. Natuurlijk kún je wel in actie komen: jouw account is nog gewoon toegankelijk via site en app. Dus als je wat hebt zitten slapen en niet door had dat de rente inmiddels tot een nulpunt is gedaald - dan is dit zéker het moment om je saldo over te boeken naar een leukere spaarrekening.

Vergelijk spaarrentes

Hoe zit het met hypotheken, leningen en de betaalapp Moneyou Go?

Het draaide bij Moneyou vooral om sparen, maar ze voeren ook andere financiële producten. Er zijn hypotheken en leningen van Moneyou en ze hebben de betaalapp Moneyou Go. Wat gaat daarmee gebeuren? 

De hypotheken van Moneyou blijven gewoon lopen - het blijft een hypotheeklabel van ABN AMRO Hypotheken Groep.

De leningen lopen vooralsnog ook door, maar daar gaat vast wel iets mee gebeuren - ze zeggen dat ook de leenklanten vanaf oktober bericht krijgen. Kan dus geen kwaad om alvast rond te kijken naar een nieuwe lening als alternatief.

En de Moneyou Go app... die houdt ook op te bestaan. 

Moneyou Go verdwijnt ook

Toch jammer...

Je hebt van die merken waar je iets mee hebt. Voor mij is Moneyou wel zo'n merk. Ze hebben interessante dingen gedaan in de loop der jaren met leuke tarieven voor hypotheken en sparen. Het online verstrekken van hypotheken deden ze leuk. Ook heb ik het altijd interessant gevonden dat ABN AMRO via een ander label wél interessante spaarrentes kon bieden, maar op haar eigen spaarrekeningen niet. En die betaalapp vond ik ook mooi bedacht - het is alleen nooit een succes geworden volgens mij. Jammer...

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 14 augustus 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.