31 juli 2020

Fascinerend... AEGON stopt met het aanbieden van spaarrekeningen en deposito's. Per morgen, 1 augustus, kun je er geen nieuwe spaarproducten meer openen. Voor bestaande spaarklanten blijven hun rekeningen en deposito's gewoon lopen - maar wil je nieuw spaargeld bij AEGON onderbrengen... dan word je doorverwezen naar dochter Knab.

Geen nieuwe Aegon Sparen meer te openen

Op de website van Aegon valt bij Sparen te lezen:

Heldere tekst, hoef ik niets aan toe te voegen. Behalve dan de stelling dat Knab één van de hoogste rentes in Nederland biedt.

Knab één van de hoogste spaarrentes?

Dat kun je heel ruim opvatten... één van de hoogste. Van de hoeveel hoogste? Eens even kijken naar de vergelijking van internetspaarrekeningen op dit moment....

Vergelijk sparen zonder voorwaarden

In de complete vergelijking staan ze op plek 9. Inderdaad, dat is één van de 10 hoogste rentes. Als je de vergelijking aanpast naar alleen banken die onder de Nederlandse spaargarantie vallen staan ze op plek 7 - want de twee hoogste rentes worden gegeven door Bigbank (Estland) en Lloyds Bank (garantie in Duitsland). 

Hoogste spaarrentes internetsparen 31 juli 2020

Persoonlijk vind ik dat toch niet echt te kenmerken als één van de hoogste... dan denk ik toch minstens aan een plek in de top 5, maar dat is dus niet het geval. Tenminste niet op dit moment. Niet echt een reden om te gaan betalen voor een Knab-rekening als je die niet al hebt. Bij deposito's zien we hetzelfde beeld.

Vergelijk deposito's

Zorgen over AEGON Bank?

Moeten we ons zorgen maken over AEGON Bank? Een bank waar je niet meer terecht kunt om te sparen... dat kun je toch eigenlijk geen bank noemen?

AEGON is een verzekeraar

Tja, ik denk dan: AEGON is natuurlijk ook helemaal geen bank van origine. Het is gewoon een verzekeringsmaatschappij die op een gegeven moment brood zag in bankieren. In het verstrekken van hypotheken en het aantrekken van spaargelden. Zoals zoveel verzekeringsmaatschappijen dat doen.

Aegon logo

Sparen niet meer interessant

Gekeken naar de huidige spaarmarkt en het gebrek aan uitzicht op een verbetering daarvan kan ik me goed voorstellen dat zo'n verzekeraar dan denkt: laat maar zitten, dat sparen. De eerste stap is dan het afhouden van nieuwe spaarklanten, die is nu gezet. Dan kunnen ze in elk geval alles wat daarvoor nodig is aan systemen en communicatie 'uit' zetten - scheelt vast in de kosten. En dat is ook niet gek, want ze hebben een dochter waar ook al gespaard kan worden.

Bestaande spaarklanten ook naar Knab?

Het zou me niet verbazen als de volgende stap wordt dat alle bestaande spaarklanten overgeheveld worden naar Knab. Ik weet niet hoe dat juridisch zit maar daar kunnen ze vast wel wat op verzinnen. Ze zitten dan alleen met die constructie van Knab dat je een Plus pakket nodig hebt om er een spaarrekening te kunnen aanhouden. Ook daar is vast wel iets op te bedenken: een speciaal gratis pakket voor Aegon spaarders ofzo.

We houden je op de hoogte!

Het zou mij niet verbazen als het zo gaat... we zullen het wel zien. Als wij er meer over weten ben je de eerste die het hoort! Hier op de website natuurlijk, maar de nieuwtjes delen we ook op onze Facebookpagina. Volg jij die al?

Elke maand het laatste spaarnieuws in je mailbox?

Gratis Update Sparen!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 31 juli 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.