2 april 2020

Vorige week had het De Week van het Geld zullen zijn. Die stond gepland voor 23 tot en met 27 maart. Supermooi initiatief vind ik altijd.

Week van het Geld 2020 afgelast

Maar ja - die week staat vooral bol van de gastlessen en workshops op scholen. Die scholen zijn allemaal dicht ivm de corona-maatregelen, dus had de Week van het Geld ook niet veel zin. Afgelast dus, als het goed is komt het op een later moment alsnog.

Maar goed, ondertussen zitten alle kinderen thuis en krijgen ze veelal les van hun ouders. Als ouder kun je natuurlijk ook aandacht besteden aan het leren omgaan met geld. Of kun.... móet, zou ik zeggen. 

Lesmateriaal voor thuisonderwijs over geld

De Week van het Geld helpt je daarbij met mooi lesmateriaal voor thuisonderwijs aan basisschoolleerlingen. Er zijn geldlessen in verschillende thema's en voor verschillende leeftijden. Mooi om mee aan de slag te gaan!

Wat dacht je bijvoorbeeld van de les Slim sparen en plannen? Beschikbaar voor de groepen 1 tot en met 8, dus voor elk kind in de basisschoolleeftijd. En zo is er nog veel meer, snuffel maar eens rond.

Geldles Slim sparen en plannen

Belang van sparen weer overduidelijk door corona

Misschien waren veel mensen het een beetje vergeten: dat sparen belangrijk is. Het ging de laatste jaren zo goed met onze economie en met de inkomsten van velen, dat een buffer niet nodig leek. Als je elke maand rondkomt is dat toch goed genoeg?

Buffer is gewoon noodzakelijk

Nou nee! Dat blijkt nu maar weer, nu talloze ondernemers en zzp'ers door de corona-maatregelen al heel snel in acute financiële nood zitten. Zonder buffer heb je direct een probleem als je inkomsten terugvallen door onverwachte omstandigheden. Een gruwelijk naar virus bijvoorbeeld.

Ook voor werknemers

Dat geldt niet alleen voor ondernemers en zzp'ers - ook als je in loondienst bent is een buffer hartstikke belangrijk. Het kan niet anders dan dat er veel bedrijven omvallen door de corona-ellende. Die bedrijven hebben werknemers die daardoor hun baan kwijtraken. En dus óók te maken krijgen met een terugval in inkomsten.

Geldzorgen door terugval in inkomen

Kinderen behoeden voor geldproblemen

Nu wij deze les weer geleerd hebben is het hopelijk ook duidelijk hoe belangrijk het is om dit aan onze kinderen te leren. Die wil je graag behoeden voor geldproblemen, dus is het zaak ze financieel goed voorbereid de maatschappij in te sturen. Niet door ze een grote zak met geld mee te geven, maar door ze goed te leren omgaan met geld. Te leren slim sparen en plannen. Een buffer op te bouwen. 

Geldlessen van jou

Mocht je daar als ouder tot nu toe nog niet echt aandacht aan besteed hebben, dan is nú het moment. De kids zijn thuis, inmiddels gewend om dingen van jou te leren. Dus gebruik de materialen van Wijzer in Geldzaken, de Week van het Geld en Geldlessen.nl om ze er nu over te onderwijzen. Steek je zelf misschien ook nog wel wat van op!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op donderdag 2 april 2020

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.