13 maart 2020

NIBC wordt overgenomen door de investeerder Blackstone. Deze deal is in februari gesloten. Daarmee komt de  Haagse zakenbank in Amerikaanse handen. Heeft dat gevolgen voor jouw spaargeld bij NIBC?

NIBC Direct spaarrekening

De spaarrekeningen van NIBC Direct staan al lange tijd in de bovenste regionen van onze rentevergelijkingen. Er zijn dus heel wat mensen die daar hun spaargeld hebben neergezet. Als jij er ook één van bent kan ik me voorstellen dat je met de vraag in je hoofd loopt of de overname gevolgen heeft.

Hoogste spaarrentes

Plannen van Blackstone

Wat Blackstone van plan is met NIBC is niet helemaal duidelijk. Vooralsnog lees ik nergens iets over plannen qua particulier spaargeld. De kern van NIBC draait immers niet om particuliere spaarders - het is een zakenbank die via de spaarmarkt geld ophaalt voor hun activiteiten. Overigens zijn ze voor particulieren ook actief met hypotheken. Het hoofdkantoor blijft gewoon in Den Haag en het bestuur blijft ongewijzigd.

Durfinvesteerder wil geld verdienen

Maar ja, Blackstone is een durfinvesteerder dus zal iets willen met NIBC. Iets waar ze zoveel mogelijk geld mee gaan verdienen. Wat dat wordt... dat zullen we moeten afwachten.

Nederlandse bankvergunning & spaargarantie

Zolang NIBC de spaarrekeningen gewoon aanhoudt is er volgens mij niets aan de hand voor jouw spaargeld. Ze hebben een Nederlandse bankvergunning en vallen dus onder het Nederlandse depositogarantiestelsel: jouw geld daar is gegarandeerd tot € 100.000 per persoon. Wie de eigenaar van de bank is maakt daarbij geen verschil.

Nederlandse spaargarantie

Spaargeld weghalen bij NIBC?

Mocht je toch een onprettig gevoel hebben bij het feit dat je geld niet meer 'in Nederlandse handen' is straks, dan kun je natuurlijk altijd van spaarbank veranderen. Met de NIBC Direct spaarrekening kan dat op ieder moment, heb je een kwartaalspaarrekening - dan zou ik even wachten totdat dit kwartaal voorbij is. Dat duurt tenslotte ook nog maar iets meer dan twee weken. Deposito's staan natuurlijk wel vast dus daar kun je niets mee. Maar nogmaals, dat is ook op dit moment nergens voor nodig.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de spaarmarkt?
Meld je aan voor de Update Sparen van de HomeFinance MailService!

Gratis updates

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 13 maart 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.