17 januari 2020

Er is de afgelopen week behoorlijk wat gebeurd als het gaat om de spaarrente. De mededeling dat ABN Amro naar een echte nulrente gaat natuurlijk. Persoonlijk vond ik dat niet heel schokkend, maar het was weer genoeg voer tot allerlei nieuwsberichten.

Top hoogste spaarrente veranderd

Eigenlijk veel interessanter is dat er in de afgelopen dagen alweer twee banken hun rentes hebben verlaagd: NIBC Direct en Anadolubank. Dat zijn banken die in de top van de rentevergelijkingen stonden, dus dat heeft direct effect op de hoogste rente die je kunt krijgen voor je spaargeld.

Anadolubank fors omlaag

De rentedaling bij Anadolubank was direct ook fors. Op drie verschillende rekeningen hebben ze de spaarrente verlaagd met respectievelijk 0,10%, 0,09% en 0,10%. Als je bedenkt dat de oude rentes 0,15% of 0,17% waren... dan zie je zó dat er meer dan de helft vanaf is gegaan. Daarmee verdwijnt direct uit de toplijsten van hoogste rentes.

NIBC Bank niet meer de hoogste

De verlaging bij NIBC Bank was iets gematigder: van 0,20% naar 0,15%. Daarmee verliest NIBC wel de koppositie in de vergelijking van de hoogste rente op internetspaarrekeningen. Daar staat nu Lloyds Bank als enige nog met 0,20% rente. Lloyds is eigenlijk een bank uit Engeland, maar valt tegenwoordig onder het Duitse depositogarantiestelsel. 

Top 5 internetsparen op dit moment

De top 5 van hoogste spaarrentes op internetspaarrekeningen ziet er op dit moment als volgt uit:

Hoe lang dat zo blijft valt natuurlijk niet te zeggen... de laatste rentewijziging bij Lloyds dateert van 10 oktober 2018 (!) dus het zou zomaar kunnen dat die ook niet lang meer zo blijft. LeasePlan Bank bepaalt elke maand opnieuw haar rente, maar de laatste wijziging was per 1 oktober 2019. Knab heeft haar rente per 2 december 2019 voor het laatst verlaagd en Argenta per 13 december. 

Check de actuele spaarrentes

Forse verhoging depositorentes bij Imprebanca

Er is ook een forse renteverhóging te melden... Imprebanca - een Italiaanse bank waar je via Savedo deposito's kunt afsluiten - heeft de rentes vanaf 1 jaar vast per vandaag enorm verhoogd:

Hoogste depositorentes

Daarmee hebben de Italianen echter nog niet bij alle looptijden de hoogste depositorentes te pakken - alleen voor 5 jaar vast zijn ze nu de koploper:

Duidelijk is wel dat de hoogste rente bij deposito's voor al deze looptijden alleen in het buitenland te krijgen is. Voor 15 en 20 jaar vast geldt dat niet, die worden vanuit het buitenland niet aangeboden, waardoor daar Rabobank en Centraal Beheer de hoogste rentes bieden. Het verschil is helder: voor 10 jaar vast krijg je bij Bigbank (Finland) 1,75% - voor 15 jaar vast bij Rabobank 0,7%. Geen idee wie daarvoor zou kiezen, maar het kan dus.

Vergelijk de huidige depositorentes

Je vindt het allemaal op VanSpaarbankVeranderen.nl!

Al deze gegevens kun je eenvoudig vinden hier op VanSpaarbankVeranderen, handig hè? Niet alleen de vergelijkingen dus, maar ook de laatste rentewijzigingen in de spaarrente en de depositorente kun je in één oogopslag bekijken.

Bovendien houden we je met veel plezier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hier in deze blogs natuurlijk, maar ook met onze nieuwe HomeFinance MailService. Vorige week hebben we onze eerste Update Sparen in de nieuwe stijl verstuurd... ben jij daarvoor al ingeschreven?

Meteen even regelen!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 17 januari 2020

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.