Zakelijk sparen zonder voorwaarden - het is qua sparen hetzelfde als sparen zonder voorwaarden voor particulieren. Een volledig vrije manier van sparen voor de zaak, waarbij geen beperkingen of verplichtingen aan de orde zijn.

Lagere rente dan bij sparen met voorwaarden

De banken hanteren voor zakelijke spaarrekeningen een lagere rente dan voor particulieren. Dat geldt z├ęker voor sparen zonder voorwaarden, omdat u daarbij geen enkele belemmering heeft om het geld dat op de rekening staat weer snel op te nemen. Sparen met voorwaarden geeft doorgaans een iets hogere rente: de spaarvoorwaarden werpen een drempel op voor het opnemen van uw spaargeld.

De rente bij zakelijk sparen zonder voorwaarden is doorgaans lager dan wanneer er voorwaarden gelden.

Zakelijke betaalrekening kan verplicht zijn

Bij sommige banken is een zakelijke spaarrekening alleen geopend worden als u daar ook een zakelijke betaalrekening heeft of opent. Dat is natuurlijk een soort van voorwaarde: het kan ervoor zorgen dat die spaarrekening voor u niet interessant is. Als u niet van plan bent bij deze bank uw zakelijke betalingsverkeer onder te brengen kan de rente nog zo mooi zijn, toch past de rekening niet bij u.

Desondanks vallen spaarrekeningen met de verplichting om een betaalrekening te hebben bij dezelfde bank bij VanSpaarbankVeranderen.nl onder Zakelijk sparen zonder voorwaarden. De verplichting draait immers niet om het sparen zelf: dat is volledig vrij.

Meer over Zakelijk sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.