Met een eigen bedrijf is het heel verstandig om geld te reserveren. Voor latere investeringen bijvoorbeeld, voor uw pensioen of als buffer voor slechtere tijden. U bent gewend dat er over spaargeld rente betaald wordt. Op deze pagina gaan we in op het niveau de zakelijke spaarrente.

Spaarrente bij zakelijk sparen lager 

Als u een vergelijking van de zakelijke spaarrentes maakt valt u direct iets op. Het niveau van de rente op zakelijke spaarrekeningen ligt duidelijk lager dan bij spaarrekeningen voor particulieren. De banken zijn kennelijk niet bereid voor zakelijk spaargeld hetzelfde renteniveau te vergoeden als voor de spaarcenten van de particuliere klant. Overigens is het voor de zzp'er niet verboden om het geld 'van de zaak' op een particuliere spaarrekening aan te houden.

Kortstondig saldo

De voornaamste reden hiervoor is dat banken ervaren dat spaargeld van bedrijven vaak niet lang op de spaarrekening blijft staan. Het staat er tijdelijk en wordt al snel weer opgenomen. Om uit te geven of om over te hevelen naar een investering met een hoger rendement. De bank kan daardoor nauwelijks geld verdienen aan dit spaargeld: het wordt te snel weer weggehaald.

Zakelijk deposito voor meer rendement 

Heeft u zakelijk spaargeld dat wel langer bij de bank mag blijven staan? Dan kan het een idee zijn om het te stallen in een zakelijk deposito. De rente op zo'n deposito is hoger dan op de vrij opvraagbare zakelijke spaarrekening. Op zakelijke deposito's ligt de rente wel ongeveer gelijk aan die op depositorekeningen voor particulieren. Logisch: bij een deposito is er meestal geen sprake van het snel weer weghalen van het spaargeld. Er zijn echter wel minder banken die zakelijke deposito's aanbieden, waardoor de hoogste depositorente voor particulieren alsnog hoger kan uitpakken.

Meer over Zakelijk sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.