Wie spaargeld bij een bank stalt wil niet dat het verloren gaat als die bank failliet zou gaan. Gelukkig hebben we voor dat soort situaties een spaargarantie. Op de pagina over het Depositogarantiestelsel zakelijk sparen leest u alles over deze spaargarantie voor zakelijk spaargeld bij banken in Nederland.

Buitenlandse banken in Nederland

Vanuit Nederland kunnen we ook spaargeld onderbrengen in andere landen. Particuliere spaarders kunnen bijvoorbeeld via internationale spaarplatforms een deposito afsluiten bij diverse buitenlandse banken. Vooralsnog zijn er geen buitenlandse banken of platforms die in ons land actief zakelijke spaarrekeningen of deposito's aanbieden, maar wat niet is kan natuurlijk wel komen. Als er ook voor zakelijke spaarders een aanbod komt van banken uit andere landen zult u hierover op VanSpaarbankVeranderen.nl vanzelfsprekend meer informatie terugvinden.

Zakelijk spaargeld bij bank in het buitenland

Tot die tijd is het alleen relevant voor ondernemers die zelf hun zakelijke reserves bij een bank in een ander land onderbrengen. Dan is het bijzonder belangrijk om goed na te gaan of het depositogarantiestelsel van dat land wel geldt voor zakelijk spaargeld.

Meer over Zakelijk sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.