Als u zakelijk spaargeld onderbrengt bij een bank, ziet de bank het liefst dat het daar lang blijft staan. Dat is bij zakelijke spaarrekeningen vaak niet het geval. Ondernemers zijn sneller dan particulieren geneigd om bedragen op te nemen en daarmee te investeren in hun zaak.

Reserves zijn vaak tijdelijk: na een grote opdracht moet wellicht een tijdje 'geteerd' worden op de inkomsten. Om te stimuleren dat u als ondernemer het geld langer op een rekening laat staan bieden sommige banken zakelijke spaarrekeningen met voorwaarden. Deze rekeningen komt u niet tegen in onze vergelijking van Zakelijk sparen zonder voorwaarden, wel in die van Alle zakelijke spaarrekeningen.

Soorten voorwaarden bij zakelijk sparen

Bij zakelijk sparen met voorwaarden kunnen verschillende soorten voorwaarden aan de orde zijn, zoals:

  • Rentebeperkingen (u krijgt een hogere rente over het saldo dat bijvoorbeeld minimaal een kwartaal op de rekening staat, er is sprake van een rentestaffel of er is een maximaal rentedragend tegoed)
  • Opnamebeperkingen (u kunt het geld niet vrij opnemen)
  • Minimale eerste storting
  • Minimaal aan te houden saldo
  • Verplichte maandelijkse storting
  • Maximaal saldo

Meer informatie over de verschillende mogelijke voorwaarden kunt u vinden bij de uitleg die we geven in het site-onderdeel over Particulier sparen.

Naast deze rekeningvoorwaarden kunnen er ook voorwaarden gelden voor de rekeninghouder. Sommige zakelijke spaarrekeningen zijn speciaal voor bepaalde doelgroepen, zoals rekeningen voor verenigingen & stichtingen.

Meer over Zakelijk sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.