Vraag:

Ik wil geld van mijn onderneming reserveren voor de belastingaanslag volgend jaar. Kan ik meer rente krijgen dan op een zakelijke spaarrekening?

Antwoord:


Doorgaans krijgt u op een zakelijke spaarrekening minder rente dan als particulier - eigenlijk is de spaarrente voor zakelijke relaties altijd lager op direct opvraagbare spaarrekeningen.

De reden daarvoor is dat banken de ervaring hebben dat zakelijk spaargeld niet lang op de rekening blijft staan. Dan heeft de bank minder kans om geld te verdienen aan marge, dus willen ze er minder voor vergoeden aan spaarrente.

Als u IB-ondernemer bent (een eenmanszaak heeft, of als zzp'er werkt) kunt u ervoor kiezen de reserves voor uw zaak op een particuliere spaarrekening aan te houden.

Wellicht biedt een zakelijk deposito uitkomst. Daar liggen de rentes wel ongeveer gelijk aan de deposito's voor particulieren - van snel weer opnemen is dan immers geen sprake. Alleen zijn de scherpste depositorentes bij particulieren vaak van banken die geen zakelijke deposito's aanbieden, waardoor de hoogste rente bij deposito's voor particulieren toch hoger uitpakt.

Meer over zakelijk sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.