Vraag:

Ik ben freelancer en heb een leuke reserve gespaard op mijn privé spaarrekening. Kan ik nu beter zakelijk gaan sparen? Krijgen bedrijven een hogere spaarrente?

Antwoord:


De vraag of u beter zakelijk kunt gaan sparen kunt u beter los zien van de spaarrente. De rente op zakelijke spaarrekeningen is doorgaans zeker niet hoger dan bij privé sparen - eigenlijk krijgen bedrijven standaard minder rente dan particulieren. Dat heeft te maken met de ervaring dat zakelijk spaargeld vaak snel weer opgenomen wordt.

Zakelijk sparen ondanks lagere rente?

Is het misschien evengoed verstandig om zakelijk te gaan sparen? Dat kan. Er zijn andere redenen om te kiezen voor een zakelijke spaarrekening in plaats van een particuliere. De spaarrente is daar in elk geval niet één van.

Heeft u de zakelijke reserve voor langere tijd niet nodig, dan kan een zakelijk deposito een alternatief zijn. Voor deposito's geldt dat particulieren en bedrijven ongeveer gelijke spaarrentes krijgen. Daar kan immers geen sprake zijn van sneller opnemen. Echter: niet alle banken bieden zakelijke deposito's aan, waardoor de hoogste depositorentes vaak toch voor particulieren hoger uitpakken.

Meer over zakelijk sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.