Nieuwsbrief Sparenpagina's, 5-1-2010

Laatste half jaar 2009: meer dan 1.400 rentewijzigingen
Nederlandse spaarders hebben de keuze uit meer dan 500 spaarvormen. In het afgelopen half jaar zijn de rentes van al die spaarvormen flink gedaald, net als het half jaar ervoor. De ruim 1.400 rentewijzigingen die in het tweede halfjaar van 2009 werden ingevoerd in onze database, zijn voor 92% verlagingen en slechts 8% verhogingen. Bij die verhogingen gaat het vooral om deposito’s met looptijden van 3 t/m 20 jaar. Spaarders die bereid zijn hun geld voor langere tijd vast te zetten, kunnen aantrekkelijke rentes ontvangen tussen 3,3 en 4,5%.

Het is niet verwonderlijk dat spaarders, door al die spaarvormen en wijzigingen, soms geen wegwijs meer weten. Uitkomst bieden de overzichten van de Sparenpagina en de diverse rente-meters op www.vanspaarbankveranderen.nl.
Veel banken zijn nog steeds niet duidelijk in hun berichtgeving over rentewijzigingen. Via mijn-spaarrente.nl kunnen spaarders opgeven van welke rentewijzigingen ze op de hoogte gehouden willen worden. Per e-mail krijgen ze gratis bericht, zodra de rentewijziging bekend is.

Meest innovatieve spaarrekening
De redactie van www.vanspaarbankveranderen.nl is, terugkijkend op 2009, van mening dat  de meest innovatieve spaarvorm de Aegon Eigen stijl Spaarrekening is. Voor spaarders die niet steeds van spaarvorm of spaarbank willen wisselen is dit een alternatief.
Het aanvragen en inloggen is tamelijk ingewikkeld, maar als die hindernis eenmaal genomen is, kan men allerlei ‘spaarpotjes’ aanmaken voor verschillende doelen.
Bij elk doel kan gekozen worden voor extra voorwaarden die bij dat doel passen. Voor geld dat zonder voorwaarden direct beschikbaar moet zijn, kan de basisvariant dienen. Het is ook mogelijk te kiezen voor het storten van een vast bedrag per maand. Of voor een hoge minimuminleg. Met een combinatie van voorwaarden biedt Aegon Eigen stijl Sparen hoge rentes, zoals blijkt uit de diverse Topvijfs op de Sparenpagina.

Banksparen in de lift
Met de kater van de woekerpolissen nog vers in het geheugen, kiezen steeds meer consumenten nu voor banksparen. Na een aanvankelijk trage start groeit het aandeel van banksparen in de fiscale vermogensmarkt richting 50%.
Banksparen kan gebruikt worden in combinatie met een hypotheek, voor het opbouwen van een pensioen of juist voor een lijfrente bij vrijgekomen koopsommen. Vooral die laatste variant is momenteel populair, omdat veel koopsommen van babyboomers nu vrijkomen.
De banksparen.startpagina.nl biedt een overzicht van alle banken die bankspaarproducten aanbieden, uitgesplitst over de drie vormen (hypotheek, pensioenopbouw en uitkering lijfrente). Omdat het bij banksparen om relatief ingewikkelde producten gaat, is ervoor gekozen geen rentes te vermelden. Bankspaarproducten worden (bijna) altijd via tussenpersonen afgesloten.

Gratis Attenderingsservice
De Attenderingsservice houdt u  - tweemaal per maand - op de hoogte van wijzigingen in overzichten van hoogste rentes op de Sparenpagina.
Aan- en afmelden kan HIER.

Hanneke van Veen & Rob van Eeden
www.vanspaarbankveranderen.nl, sparen.startpagina.nl, duurzaam-sparen.startpagina.nl en banksparen.startpagina.nl

Abonneren en opzeggen op deze Nieuwsbrief Sparenpagina’s kan via
www.sparenpagina.nl/nieuwsbrief/

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen