Nieuwsbrief Sparenpagina's, 26-1-2010

DSB-gelden blijven liggen...
Tot onze verbazing lazen we in een recente NRC-column van Erica Verdegaal: “Spaarders van de voormalige DSB-bank zijn slordig: 325.000 gedupeerden mogen verloren spaargeld claimen tot een ton. Toch hebben 100.000 spaarders niets bij De Nederlandsche Bank aangevraagd. Mogelijk laten ze 230 miljoen euro liggen.”
We kunnen ons niet voorstellen dat onder onze (altijd oplettende) lezers spaarders zijn die hun geld niet claimen. Mocht dat toch zo zijn, u heeft tot uiterlijk 22 maart om een aanvraag in te dienen, daarna bent u uw geld definitief kwijt!

En wist u dat Dirk Scheringa zijn diensten als spreker vanaf vandaag via internet aanbiedt? 
Op www.dirkscheringa.nl is hij te boeken voor zijn verhaal en zijn “visie op ondernemerschap”.  Zou hij echt uitleggen hoe hij zijn miljoenen vergaarde met al die louche leningen? 
Voor € 5.000 per lezing (ex BTW) mag je wel wat verwachten.

Toch op onze sites: Allianz Pro Rekening (2,85%)
In november 2008 besloten we de Allianz Pro Rekening te verwijderen van onze sites, omdat er o.i. sprake was van een mengvorm met beleggen. De Allianz rekening geeft namelijk direct toegang tot een scala van beleggingsfondsen, alhoewel hij ook puur voor sparen gebruikt kan worden. Bij de aanvraagprocedure hoort het invullen van een ‘profieltest’ waarmee een persoonlijk beleggingsprofiel wordt bepaald.

Door een groot aantal reacties zijn we op ons besluit teruggekomen. Veel spaarders hebben aangeven dat het eenmalig (en gedurende 1 à 2 minuten) in te vullen formulier geen enkel bezwaar is om puur te kunnen sparen onder het Depositogarantiestelsel tegen de momenteel hoogste rente op een spaarrekening zonder voorwaarden.
Overigens biedt Allianz de rekening in twee vormen aan met exact dezelfde voorwaarden. De Allianz Pro Rekening is alleen via internet af te sluiten. De Allianz Rekening alleen via een tussenpersoon bij u in de buurt. Om die reden vermelden wij alleen de Allianz Pro Rekening.

Mijn-spaarrente op naar 10.000 abonnee’s
Sinds enkele maanden biedt www.mijn-spaarrente.nl de mogelijkheid om rentewaarschuwingen te ontvangen voor spaarvormen van uw keuze. Deze gratis service is in te stellen voor maximaal 25 spaarvormen. Zodra een renteverandering bij ons bekend is, krijgt u per e-mail bericht van de verhoging of verlaging. Daarmee bieden we een service die veel banken nalaten, zelfs voor hun eigen klanten.

De animo voor deze nieuwe dienst is groot. Binnen enkele maanden is het abonnee-aantal bijna het dubbele van onze Nieuwsbrief en Attenderingsservice. Dagelijks melden zich tussen de 20 een 50 nieuwe abonnee’s aan. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we de 10.000ste  abonnee de komende maand verwelkomen.

Gratis Attenderingsservice
De Attenderingsservice houdt u  - tweemaal per maand - op de hoogte van wijzigingen in overzichten van hoogste rentes op de Sparenpagina.
Aan- en afmelden kan HIER.

Hanneke van Veen & Rob van Eeden
www.vanspaarbankveranderen.nl, sparen.startpagina.nl, duurzaam-sparen.startpagina.nl en banksparen.startpagina.nl

Abonneren en opzeggen op deze Nieuwsbrief Sparenpagina’s kan via www.sparenpagina.nl/nieuwsbrief/

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen