Nieuwsbrief Sparenpagina’s, 25 februari 2010

Sparen op een creditcard?
Daar is zo’n kaart in eerste instantie misschien niet voor bedoeld, maar het is toch mogelijk om bij sommige credit cards te sparen. Het gaat om Visakaarten van ICS, een van de grootste aanbieders van creditcards in Nederland: de ANWB-Visacard, de Panda-Visacard en de World Card (met diverse varianten),The BMW Card, Maison de Bonneterie Card, Eredivisie Card, Heineken E Card, Ingenieurs Service Card, LandRover Card en de Nederlandse Ski Vereniging Card.

Op deze kaarten ontvangt u, als het saldo boven de € 450 staat, de momenteel aantrekkelijke rente van 2,75%, over het hele saldo. Het is een variabele rente, dus wel goed in de gaten houden, hij kan elk moment veranderen. De kaarten zijn online te beheren; het is makkelijk er via de eigen tegenrekening geld op te storten. Ook de Bijenkorf Card biedt rente op het positieve saldo, vanaf € 500.
Meer informatie op www.icscards.nl en www.theworldcard.nl. Niet bij alle op deze sites vermelde kaarten staat aangegeven dat er gespaard kan worden. ICS verzekert ons echter dat het voor alle genoemde kaarten geldt. Overigens werkt ICS voor deze rentegevende kaarten samen met Fortis Bank. Houd daar rekening mee voor het Depositogarantiestelsel. Het saldo van de creditcard wordt dus geteld bij uw eventuele saldo bij Fortis Bank.

Overigens is het aan te raden bij alle creditcards de voorwaarden zo aan te passen dat door u gedane betalingen direct verrekend worden met het saldo en/of de tegenrekening. Zo betaalt u nooit de hoge rente voor roodstand. Als u ervoor zorgt voldoende saldo te hebben, dan kost een creditcard zo niets meer dan de vaste abonnementskosten per jaar.

Toelichting op een Topvijf
Op de Sparenpagina vindt u in de middelste kolom de Topvijf Spaarrekeningen met voorwaarden basis+bonus. Omdat er in deze Topvijf rekeningen met enigszins verschillende voorwaarden worden vergeleken, een korte toelichting.

Op nummer 1 staat: 2,6%, MoneYou Kwartaalsparen. Alhoewel deze rekening dezelfde rente biedt als de andere rekeningen in deze Topvijf, staat hij bovenaan, omdat het om een bonus per kwartaal gaat. Het saldo dat een kwartaal op de rekening staat krijgt de bonusrente. Daarbij komt dat de basisrente van deze rekening het hoogste is, namelijk 2,1% + de bonus van 0,5%.
De nummers 2, 3 en 4 in de lijst (SNS, SNS Regio, en SNS Reaal) zijn rekeningen met een bonus die pas na een jaar wordt uitgekeerd, en waarbij de bonusrente aanzienlijk lager is, namelijk 1,6% met bonus van 1%.
Nummer 5 in de lijst, Ohra Extra met 2,6%, staat o.i. terecht onderaan. Hier wordt geen bonus gegeven, maar is er een boeterente bij elke opname van 2%.
Overigens kunnen op al deze rekeningen onbeperkt stortingen en opnamen gedaan worden.

10.000ste abonnee op www.mijnspaarrente.nl
Na de introductie, nog geen half jaar geleden, blijkt deze service in een grote behoefte te voorzien. De abonnees hebben gezamenlijk inmiddels 42.458 spaarvormen aangegeven waarvan zij meldingen willen ontvangen bij rentewijzingen. Gemiddeld vier spaarvormen per abonnee.

Koplopers van ‘in de gaten gehouden’ spaarbanken zijn (in die volgorde): ING, Rabobank en ABN-AMRO. De meest in de gaten gehouden spaarvorm is de Profijtrekening van ING. ING heeft inmiddels (bij monde van de hoogste directeur) aangekondigd het beruchte Dakpannen-systeem verlaten te hebben. We zijn benieuwd wat dit concreet gaat betekenen.

Aanmelden voor deze service kan via www.mijnspaarrente.nl.

Gratis Attenderingsservice
De Attenderingsservice houdt u  - tweemaal per maand - op de hoogte van wijzigingen in overzichten van hoogste rentes op de Sparenpagina.
Aan- en afmelden kan HIER.

Hanneke van Veen & Rob van Eeden
www.vanspaarbankveranderen.nl, sparen.startpagina.nl, duurzaam-sparen.startpagina.nl en banksparen.startpagina.nl

Abonneren en opzeggen op deze Nieuwsbrief Sparenpagina’s kan via
www.sparenpagina.nl/nieuwsbrief/

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen