DSB onder curatele

De rechtbank van Amsterdam heeft op 12 oktober 2009, om 11:15 uur de zogenaamde 'noodregeling' van toepassing verklaard op de DSB Bank.
Dit betekent dat de DSB Bank onder curatele is geplaatst en niet meer functioneert als normale bank. Alle mutaties zijn bevroren. En internetbankieren is niet meer mogelijk.

Op korte termijn wordt nu uitgezocht of de bank failliet gaat. De eerste berichten hierover, zoals op 12-10-2009 in het AD en de Volkskrant vermeld, laten weinig hoop op een doorstart.

Om die reden zijn alle vermeldingen van de DSB Bank op onze sites verwijderd. Alleen op de Sparenpagina blijven twee vermeldingen staan naar de hoofdpagina van de DSB-site, waar de noodregeling, als hierboven beschreven staat vermeld.
Abonnees op www.mijn-spaarrente.nl die meldingen hebben ingevoerd voor spaarvormen van de DSB Bank krijgen hierover een aparte mail.

Het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank is van toepassing
Houders van betaal- en spaarrekeningen en met deposito's bij de DSB bank* zullen - zodra het faillissement wordt uitgesproken - schriftelijk van de Nederlandse bank bericht ontvangen, over wat hen te doen staat om uitbetaling te ontvangen via het Depositogarantiestelsel.
Voorlopig hoeven rekeninghouders dus niets te doen. Zij krijgen bericht van DNB.

Het Depositogarantiestelsel is NIET van toepassing op de achtergestelde deposito's die DSB Bank aanbood.

Hanneke van Veen & Rob van Eeden

* Welke personen en bedrijven aanspraak maken op het Depositogarantiestelsel staat omschreven in onze rubriek Veel gestelde vragen onder Depositogarantiestelsel..

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen