In de vergelijkingen van spaarrekeningen of deposito's op onze website kunt u banknamen tegenkomen met daarachter vermeld 'via Savedo'. Hieronder leggen we uit wat dat inhoudt.

Savedo: internationaal spaarplatform

Savedo is een internationaal spaarplatform. Niets anders dan een partij die tussen een bank in het buitenland en u in staat. Om het voor u makkelijker te maken om uw geld op een spaarrekening in het buitenland te plaatsen. Bij sommige banken in andere landen zijn de rentes veel hoger dan in Nederland, en daar kunt u via zo'n platform eenvoudig gebruik van maken.

Bij sommige banken in andere landen kunt een veel leukere rente krijgen dan in ons land. Savedo helpt om die te benutten.

Pauze per 31 december 2020

In december 2020 liet Savedo weten per 31 december het aanbod te pauzeren. Het openen van nieuwe deposito's is tijdelijk niet meer mogelijk, in afwachting van een verbeterd technologisch platform. De aanleiding is de overname van Savedo door Deposit Solutions - bestaande deposito's blijven gewoon lopen bij de betreffende banken, de klantenservice blijft bereikbaar voor alle vragen.

Gemakkelijker sparen in het buitenland

Als u geld wilt inleggen bij een partnerbank van Savedo opent u eenmalig een gratis rekening bij het platform. Daarna kunt via die rekening bij alle partnerbanken (in verschillende landen) geld inleggen zonder steeds nieuwe rekeningen te openen. De communicatie verloopt via Savedo, gewoon in het Nederlands.

Meer over Sparen in het buitenland

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.