19 september 2023

Er is alweer een nieuwe nummer 1 in bij de hoogste spaarrentes zonder voorwaarden. Nordax Bank uit Zweden heeft de rente verhoogd naar 0,01% boven die van Renault Bank uit Frankrijk.

Hoogste spaarrentes zonder voorwaarden op dit moment

Renault Bank 2,78%

Afgelopen vrijdag verhoogde de Franse Renault Bank de rente op de spaarrekening zonder voorwaarden naar 2,78% effectief. Daarmee kwam deze rekening bovenaan te staan in de vergelijking van spaarrekeningen zonder voorwaarden. De verhoging volgde direct na de beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente met een kwart procent verder te verhogen in de strijd tegen de inflatie.

CKV Bank 2,78%

Met die rente kwam Renault Bank op hetzelfde niveau als de Belgische CKV Bank. Daar geldt de rente van 2,78% al iets langer - deze rekening kent een lichte voorwaarde dat er een saldo van meer dan € 1.000 op moet (blijven) staan. 

Nordax Bank 2,79%

Dat banken elkaar beconcurreren om spaargeld aan te trekken of te behouden is duidelijk te merken. De Zweedse Nordax Bank besloot dan ook om de rente op de spaarrekening per vandaag naar boven aan te passen: de nieuwe rente van 2,79% is precies 0,01% boven de rente van Renault Bank.

Welke spaarbank volgt?

Het wachten is op de volgende bank die mee wil doen in de concurrentie om de gunst van de Nederlandse spaarder. Bovengenoemde banken zijn allemaal banken in het buitenland, wat inhoudt dat het spaargeld bij deze banken onder de spaargarantie van het betreffende land valt.

Wat doen de Nederlandse banken?

Vooralsnog doen de Nederlandse banken hier nog niet in mee. De top 3 best renderende spaarrekeningen onder het Nederlandse garantiestelsel zijn op dit moment:

De Nederlandse grootbanken blijven ook bij deze rentes nog behoorlijk achter. Van de 'grote vier' is Rabobank de bank met de hoogste spaarrente met 1,50 tot 1,70% op de gewone spaarrekening.

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.