27 december 2018

In de laatste dagen van 2018 leek het ons goed om nog even stil te staan bij sparen. Niet het meest enerverende onderwerp in het afgelopen jaar – maar wie weet wat 2019 ons gaat brengen? Er gebeurt van alles in de wereld dat invloed heeft op de financiële markten, wellicht ook op de spaarrente en in elk geval op uw portemonnee!

Bij VanSpaarbankVeranderen.nl houden wij u ook in het nieuwe jaar natuurlijk steeds op de hoogte van ontwikkelingen die effect hebben op uw spaargeld. We zijn bijzonder benieuwd wat u verwacht van 2019 - laat u het ons weten? Wij wensen u in ieder geval een fijne afsluiting van 2018 en een voorspoedige start van het nieuwe jaar!

Roland Bieleveldt en Anneke Ranzato
namens het hele team van VanSpaarbankVeranderen.nl

Terugkijken op 2018 : dalende spaarrentes en nieuwe website

Echt grote gebeurtenissen waren er in het afgelopen jaar niet op het gebied van sparen. Of nou ja... onze website is natuurlijk enorm veranderd: het nieuwe VanSpaarbankVeranderen.nl ging in mei de lucht in. We hopen dat u inmiddels goed gewend bent aan het nieuwe uiterlijk van onze onveranderd onafhankelijke vergelijkingen van spaarrentes in Nederland. Eigenlijk moeten we zeggen 'spaarrentes verkrijgbaar in Nederland', want één van de veranderingen is wel dat u op de nieuwe site ook buitenlandse banken aantreft die via internationale spaarplatforms hun deposito's in ons land aanbieden.

Gaat geld weer groeien in 2019?

Vooruitkijken naar 2019 : gaat spaarrente eindelijk stijgen?

Voor 2019 is het natuurlijk helemaal afwachten wat er gaat gebeuren. Er staan wel wat spannende onderwerpen op de agenda... de Brexit, de acties van Trump, het stopzetten van het opkoopprogramma van de ECB... Al deze zaken hebben invloed op de financiële markten en kunnen dus effect hebben op het niveau van de spaarrente. 

Sparen lastiger door hogere lasten

Het kan zijn dat sparen in 2019 een beetje lastiger wordt doordat diverse lasten stijgen. Denk aan de verhoging van het lage btw-tarief en de weer verder stijgende zorgpremies.

Het lage btw-tarief stijgt immers van 6 naar 9 procent, waardoor heel wat zaken en diensten duurder worden. Denk aan voedingsmiddelen, boeken, bloemen en kunst - maar ook de kapper, sporten, zwembaden en reparaties. Economen van de ING hebben berekend dat de btw-verhoging ons gemiddeld 300 per huishouden gaat kosten.

Btw verhoging 2019

De zorgpremies gaan nagenoeg bij elke verzekeraar omhoog en zullen dus uw lasten ook verder verhogen. Tenzij... tenzij u serieus gaat kijken naar alternatieven. Grote kans dat u flink kunt besparen op uw premie door dit keer eens niet (alleen) van spaarbank, maar van zorgverzekering te veranderen!

Besparen op de zorgverzekering in 2019

Blogs sinds half november

Sinds onze nieuwsbrief van half november hebben we weer een aantal interessante blogs gepubliceerd op VanSpaarbankVeranderen.nl. Hieronder zetten we ze met plezier voor u op een rij.

Zorgverzekering 2019 en sparen: wat is de link?

Deze stond ook al in de vorige nieuwsbrief. Toch vestigen we graag uw aandacht nogmaals op de zorgverzekering: overstappen kan tot en met 31 december en kan veel voordeel opleveren!

Pensioenoverleg mislukt … meer sparen dan maar?

De mislukking van het pensioenoverleg brengt de nodige onzekerheid met zich mee. Het lijkt daarom verstandig om goed te kijken naar uw eigen pensioen en wat u daar zelf aan kunt doen.

Sparen bij BlueOrange Bank in Letland – goed idee?

Via het internationale spaarplatform Raisin kunnen we tegenwoordig ook sparen in Letland: met een deposito bij BlueOrange Bank. We gingen voor u na of dat veilig is voor uw spaargeld.

Geld lenen en tegelijk sparen: waarom zou je?

Het klinkt niet logisch maar gebeurt vaker dan u denkt: mensen die een lening hebben maar óók spaargeld. Waarom doen we dat – lenen en sparen tegelijk?

Deposito NIBC in Nederland zo gek nog niet

Wie z’n spaargeld in Nederland wil houden kan heel goed eens kijken naar een deposito van één of twee jaar. De hoogste rentes daarvoor zijn een stuk beter dan op de internetspaarrekening.

Duitse solarisBank nu ook in Nederland

Nog een nieuwe buitenlandse spaarbank waar we in Nederland nu eenvoudig kunnen gaan sparen: solarisBank uit Duitsland. Zijn de depositorentes daar interessant?

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op donderdag 27 december 2018

Anoniem
  • Avatar
    classico 16 mei 2019
    Als u een dringende financiële oplossing nodig heeft, wordt u geadviseerd contact op te nemen met een echte geldschieter die mij en mijn man uit de financiële crisis heeft geholpen. Als je een lening nodig hebt, verspil dan geen tijd meer, schiet op en neem contact op met deze e-mail: classicocredito@gmail.com of stuur whatsapp-bericht naar +16317433683 Het is een leendienst van 24 uur en je kunt je lening krijgen bij Classico Credito dezelfde dag van aanmelding, dus solliciteer nu voor je lening door contact op te nemen met classicocredito@gmail.com of whatsapp +16317433683 Bedankt

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.