20 december 2018

Nieuw in onze vergelijking van de deposito's: het aanbod van solarisBank uit Duitsland. Sparen bij deze bank in het buitenland loopt via Binck Sparen.

Sparen via internationale spaarplatforms

Altijd fijn als er af en toe iets gebeurt op de spaarmarkt - zoals de introductie van een nieuwe bank. Of tenminste... een nieuwe mogelijkheid, want de bank bestaat al veel langer. Het is alleen zo'n bank in het buitenland waarvoor het tot voor kort lastig was om er vanuit Nederland zomaar even te gaan sparen. Dat sparen in het buitenland wordt gewoon veel eenvoudiger via internationale spaarplatforms zoals Raisin, Savedo en Binck Sparen.

Binck overgenomen door Saxo Bank

Over Binck gesproken... zij worden overgenomen door de Deense Saxo Bank! De verwachting is niet dat dit gevolgen zal hebben voor de Nederlandse activiteiten van Binck - waaronder Binck Sparen - maar je weet het natuurlijk nooit. Saxo Bank is net als Binck gericht op beleggen, eigen spaardeposito's om via Binck in Nederland aan te bieden zijn er voor zover ik kan zien niet. Mocht er in Denemarken nog niet (veel) gewerkt worden met internationale spaarplatforms zullen ze daar vast binnen afzienbare tijd mee kunnen kennismaken.

Binck Bank wordt overgenomen door Saxo Bank

Nieuwe bank in aanbod Binck Sparen: solarisBank

Datzelfde Binck Sparen kwam afgelopen week met een nieuwe bank in haar aanbod: de Duitse solarisBank. Best interessant: solarisBank is pas in 2016 opgericht, is een pure fintechbank met digitale betaaldiensten. Onze eigen ABN Amro participeert trouwens in dit initiatief, hoe grappig is dat?

Sparen in Duitsland bij solarisBank via Binck Sparen

Eerste Duitse bank op VanSpaarbankVeranderen

De introductie van solarisBank betekent dat we op VanSpaarbankVeranderen.nl nu ook een Duitse bank hebben staan. Over de spaargarantie in Duitsland heb je waarschijnlijk weinig zorgen, maar voor de volledigheid hebben we deze Einlagenisicherung - het Duitse depositogarantiestselsel - nu ook beschreven. Wist je dat er inmiddels al 12 buitenlandse depositogarantiestelsel op onze site staan?

Heeft solarisBank een goede spaarrente?

Het huidige aanbod van solarisBank via Binck blaast me niet weg: 0,5% bij 1 jaar vast en 0,7% bij 2 jaarsdeposito's. Als ik m'n geld één jaar vast wil zetten... dan kan ik net zo goed voor het Nederlandse NIBC Direct kiezen, daar krijg ik 0,66% rente. Dan heeft het dus geen toegevoegde waarde om via Binck te gaan sparen in Duitsland. Net als bij twee jaar vast: bij LeasePlan Bank krijg je 0,75% en bij NIBC Direct - net als bij solarisBank - 0,7%. 

Vergelijk alle depositorentes

Sparen in Duitsland voor nu niet interessant

Kortom: gebruik maken van dit aanbod van solarisBank in Duitsland via Binck Sparen is op dit moment niet speciaal interessant. Maar goed - wie weet hoe de rentes veranderen in de toekomst? 

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op donderdag 20 december 2018

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.