20 juli 2018

Vandaag begint bij mij in de regio de zomervakantie voor de scholen. Nu zitten mijn kids allebei al thuis: de ene zit op de middelbare en heeft al anderhalve week erg weinig verplichtingen, de ander zat tot gisteren in groep 8 en is gistermiddag de school 'uitgevlogen' om na de vakantie ook naar de middelbare school te gaan. Maar goed, na vandaag hebben alle schoolkinderen van Nederland vakantie en gaan veel mensen in relaxstand.

Actuele spaarrentes - ook in de vakantie

Natuurlijk gaan we bij HomeFinance en dus op VanSpaarbankVeranderen.nl - zoals altijd - gewoon door met het bijhouden van de rentes. Misschien vraag jij je immers in die relaxstand wel af of je niet ergens een hogere spaarrente kunt krijgen dan bij jouw huidige bank... dan is het goed om te weten dat je erop kunt vertrouwen dat de rentes op onze site altijd actueel zijn.

Is ING al nageaapt door ABN Amro en Rabobank?

Niet dat er nou zoveel gebeurt in renteland op dit moment. Vorige week schreef ik nog over de renteverlaging van ING van de schamele 0,05% naar een nóg schameler 0,03%. Ik vroeg me af wanneer ABN Amro en Rabobank zouden volgen - dat is tot nu toe nog niet gebeurd! Misschien zitten de rentemensen daar ook wel al in de relaxstand? Of hopen ze met die 0,02% hogere rente spaargeld weg te trekken bij ING? Dat lijkt me toch niet... als je toch je spaarcenten een betere rente gunt ga je natuurlijk niet voor de 0,05%. Dan kies je eerder voor LeasePlan Bank, Knab, Argenta of NIBC Direct lijkt me - zij voeren de lijst met hoogste rentes voor sparen zonder voorwaarden aan. 

Leven in de brouwerij bij deposito's door Yapi Kredi

Bij de deposito's is er iets meer leven in de brouwerij. Deze week werd de rente bij Atlantico (via Savedo) verlaagd, ING deed weer eens haar inmiddels beroemde rentesprongetje (kleine verhoging van de depositorente, om die binnenkort weer te verlagen) en Anadolubank verlaagde haar depositorentes gisteren. Niets verrassends. Maar dan aankomende maandag: dan gaan er depositorentes omhoog! Deze keer is het Yapi Kredi - zij verhogen de depositorentes voor 3, 4 en 5 jaar vast met resp. 0,25%, 0,25% en 0,15%. Met de nieuwe rentes van resp. 1,15%, 1,25% en 1,35% staan ze niet bovenaan in de vergelijking van deposito's. Tenminste... niet als je de banken die onder buitenlandse depositogarantiestelsels vallen meeneemt. Kijk je alleen naar het Nederlandse depositogarantiestelsel, dan zijn het wél de hoogste rentes. En Yapi Kredi: dat klinkt wel heel buitenlands maar jouw geld bij deze bank valt onder de Nederlandse spaargarantie. 

Deel via uw social media

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.