2 juli 2018

Wat is er de afgelopen tijd gebeurd op spaargebied? Niet verbazingwekkend: eigenlijk heel weinig, vooral een paar rentedalingen. Maar óók twee banken die de spaarrente verhoogden!

Lagere spaarrente bij SNS en RegioBank

Laten we eerst naar de spaarrekeningen kijken, en dan sinds ons laatste Spaarrente nieuwsbericht van 18 juni. Vorige week woensdag voerde de Volksbank renteverlagingen door bij verschillende spaarrekeningen van RegioBank en SNS Bank. Bij bijna allemaal ging er 0,05% vanaf, alleen het Eigen Huis Sparen van RegioBank kreeg een renteverlaging van 0,1% toebedeeld.

Verhoging van 150% bij ABN AMRO...

De meest recente rentewijziging komt van ABN AMRO. Daar besloten ze de rente op de KinderToekomst Spaarrekening met 0,15% te verhogen: van 0,1% naar 0,25%. Dan hebben we het dus wel over een verhoging met 150%!

... of toch gelijkblijvende rente?

Tenminste, dat lijkt zo... maar dat klopt niet helemaal. Deze rekening werkt met een basisrente en een bonusrente. Die twee bij elkaar opgeteld vormen de totale (maximale) rente op deze rekening. Tot en met eergisteren was de basisrente 0,1%, de bonus 0,25% - totaal dus maximaal 0,35%. Zijn de basisrente en de bonusrente omgedraaid: er wordt altijd 0,25% vergoed - en over het saldo dat een vol kalenderjaar op de rekening staat krijgen de kids 0,1% bonus. Totaal blijft dus maximaal 0,35%. Toveren met de spaarrente noemen we dit.

Vergelijk de actuele rentes op spaarrekeningen

Bigbank: depositorente omhoog

Dan de deposito's. Daar is sinds 18 juni wel het nodige gebeurd. Veel renteverlagingen vooral: NIBC, ING, Knab,  NN (na de eerdere opvallende verhoging), J&T Banka en SNS Bank besloten nóg minder rente te vergoeden op deposito's.

Maar toen kwam Bigbank met een renteverhóging per 28 juni. De rentes op looptijden van 1 t/m 6 jaar gingen tussen de 0,06% en 0,21% omhoog. Daarmee heeft Bigbank zich naar de top van die rentelijstjes bewogen. Houd wel altijd in de gaten: Bigbank valt onder het depositogarantiestelsel van Estland - dus als het misgaat met deze bank moet je in Estland je geld terug zien te halen.

Vergelijk alle depositorentes

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op maandag 2 juli 2018

Anoniem
 • Avatar
  Anoniem 08 juli 2018
  Daarmee heeft Bigbank zich naar de top van die rentelijstjes bewogen. Houd wel altijd in de gaten: Bigbank valt onder het depositogarantiestelsel van IJsland - dus als het misgaat met deze bank moet je in Estland je geld terug zien te halen. Ik denk dat u iets te snel was met het plaatsen van bovenstaand berichtje....
  • Avatar
   Anneke Ranzato 09 juli 2018
   Klopt - het gekke is alleen dat ik daar al op gewezen was - zo fijn, die alerte lezers! - en het ook al had aangepast... dacht ik.... nu nogmaals. Dank dus!

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.