18 juni 2018

Laten we eens kijken of we jullie elke week iets zinnigs kunnen vertellen over de spaarrente. Best een uitdaging, want zo ontzettend veel spannends gebeurt er niet de laatste tijd op rentegebied. Maar we gaan het proberen...

Spaarrekeningen: wijziging spaarrente AT Bank

Wat is er gewijzigd in de spaarrente afgelopen week? Bij de spaarrekeningen tellen we één rentewijziging: een daling van 0,1% op de Internet Spaarrekening van AT Bank. Die stond op 0,3% en is dus gedaald naar 0,2%. Daarmee is de kans dat u voor deze Russische bank kiest om naar over te stappen minimaal geworden: met 0,3% deden ze nog wel een beetje mee in de vergelijking van spaarrekeningen zonder voorwaarden, met 0,2% niet meer.

Vergelijk de actuele rentes op spaarrekeningen

Depositorente: ING Bank en Nationale Nederlanden

AT Bank verlaagde niet alleen de rente op haar spaarrekening, ook de depositorentes moesten eraan geloven. Des te opvallender dat Nationale Nederlanden besloot de rente op haar deposito's met looptijden vanaf 3 jaar te verhogen! Voor 3 en 4 jaar met 0,05%, voor 5 t/m 10 jaar met 0,1%. Ook leuk, een keer groene pijltjes.

Verder staat er per vandaag ook een renteverlaging van de ING-deposito's voor 10 jaar. Die rente gaat van 0,8% naar 0,65%. Waar gáát dit over... bij NN krijg je nu 1,6% als je jouw spaargeld 10 jaar vastzet, bij ING is dat 0,65%. 

En dan is Nationale Nederlanden nog niet eens de bank met de hoogste 10-jaars depositorente. Bigbank biedt 2% - alleen valt dat geld onder de garantie van Estland. En dan heb je nog Yapi Kredi met 1,65%. Dat is dan wel een Turkse bank, maar het spaargeld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel

Vergelijk alle depositorentes

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op maandag 18 juni 2018

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.