30 mei 2018

Het is eind mei. Werknemers die hun salaris nog niet ontvangen hebben kunnen het ieder moment binnenkrijgen. Dat is deze maand extra leuk, want de meeste mensen in loondienst krijgen veel meer geld dan in andere maanden. Meimaand is vakantiegeldmaand!

Wat ga je doen met dat vakantiegeld?

Altijd een interessante vraag: wat ga je doen met dat vakantiegeld? Ga je het gebruiken om een vakantie van te boeken? Daar komt het idee van vakantiegeld tenslotte vandaan: dat je in feite door het jaar heen een bedrag 'spaarde' bij je werkgever, zodat je tegen de tijd dat de vakantie eraan kwam een leuk bedrag in één keer uitbetaald kon krijgen. Zodat je tenminste geld had om op vakantie te gaan. Geld dat anders in de loop van het jaar allang opgemaakt zou zijn aan andere uitgaven.

Aflossen van schulden

Toch zijn er veel mensen die hele andere dingen doen met hun vakantiegeld. Schulden afbetalen en extra aflossen op leningen bijvoorbeeld. Die achterstallige rekening eindelijk eens voldoen. Het vakantiegeld is voor mensen in financiële problemen het moment waar ze naar uitkijken om weer even rustig te kunnen ademhalen. Vakantie zit er helemaal niet in: rustig ademhalen in de achtertuin, op je balkon of in een park in de buurt is al heel wat.

Spaarrekening of beleggen?

Heb je geen schulden af te lossen of achterstallige rekeningen te betalen? Dan is vakantiegeld nog meer een feestje. Kun je eindelijk kopen waar je al een tijdje naar uitkijkt. Of misschien heb je helemaal geen bestemming en zet je het op je spaarrekening. Niet dat het daar nou zoveel aan rente oplevert momenteel, maar elke euro is er één. Of je overweegt om toch maar eens te gaan beleggen met dat geld. Kan ook natuurlijk, als je op je spaarrekening voldoende buffer hebt staan. Misschien wil je weleens iets uitproberen met bitcoin of andere cryptovaluta

Aanvullen spaarrekening na eerdere uitgaven

Wat ga ik ermee doen? Daar heb ik eerlijk gezegd nog helemaal niet bij stilgestaan. Waarschijnlijk belandt het op m'n spaarrekening. Dan kan ik het zien als achteraf aanvullen van geld dat we hebben uitgegeven aan een andere stacaravan, waar we enorm van genieten. Ook in de vakantie zal ik veel tijd doorbrengen op de camping dus dan is het toch uitgegeven aan de vakantie!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op woensdag 30 mei 2018

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.