Bent u al ingeschreven voor onze nieuwsbrieven via Mijn Spaarrente?

We hebben het er al een tijd over: de mogelijkheden om te sparen bij een bank in het buitenland. Dus niet bij een buitenlandse bank die een Nederlandse vestiging heeft, of een bijkantoor in ons land. Nee - sparen bij een bank die niets in ons land heeft geregeld. Dus ook op geen enkele manier onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank (DNB).

Klinkt spannend en risicovol - dus waarom zouden wij bij VanSpaarbankVeranderen.nl daar iets mee willen? Nou... bijvoorbeeld omdat er soms echt aantrekkelijke rentes te krijgen zijn. En omdat het niet altijd gaat om banken in landen waar wij het risico nou zo enorm inschatten. Alleen kunnen we natuurlijk niet gaan discrimineren. Als we iets doen met banken uit het buitenland, dan moeten we daar heldere criteria voor hebben.

Depositogarantiestelsel binnen de EU

Ons criterium is dat de banken moeten vallen onder een depositogarantiestelsel binnen de Europese Unie (EU). Dan is er in elk geval een dekking van € 100.000 per persoon, per bank bij een onverhoopt faillissement. Of u daar alle vertrouwen in heeft - in het garantiestelsel van het betreffende land - dat is een beslissing die u alleen maar zelf kunt nemen. Ook belangrijk om te realiseren is dat sommige EU-landen niet met euro's betalen en daarmee ook het garantiebedrag omrekenen naar lokale valuta (ook als staat uw spaargeld er in euro’s).

Sparen in het buitenland in onze vergelijkingen

We gaan dat dus doen. Op de nieuwe website van VanSpaarbankVeranderen.nl (die er nu echt aankomt, daarover hieronder meer) gaat u dus banken uit andere landen tegenkomen. Ook als ze niet onder enige vorm van toezicht van DNB staan. In de renteoverzichten ziet u aan het vlaggetje bij de banken direct onder welk garantiestelsel het spaargeld bij die bank valt. En natuurlijk leggen we uitgebreid uit hoe het zit met die garantie en de risico's. Zo kunt u daar zelf uw keuzes in maken. En is internationaal sparen niets voor u? Dan kunt u natuurlijk ook alleen de banken vergelijken die onder de Nederlandse garantieregeling vallen.

Voor nu - tot de nieuwe site klaar is - willen we u die mogelijkheden van sparen bij een bank in het buitenland niet onthouden. In de huidige site kunnen we ze niet goed kwijt, daarom verwijzen we u voor nu even door naar ActueleRentestanden.nl. Daar vindt u bij de deposito's dus nieuwe namen van banken die u eerder niet in onze vergelijkingen tegenkwam.

Internationale spaarplatforms: Savedo en Binck Sparen

Als u wilt sparen bij zo’n bank... hoe werkt dat dan met het openen van het deposito? Hoe zit het met de taal en de identificatie? Geen zorgen: we nemen in onze overzichten alleen buitenlandse banken op die werken via een internationaal spaarplatform dat gericht is op Nederland. Zo kunt u alle communicatie in het Nederlands doen en verzorgt het platform alles verder voor u. Het platform Savedois al langer actief in ons land, en sinds vandaag kunt u ook internationaal sparen via Binck Sparen.

Vorderingen nieuwe website VanSpaarbankVeranderen.nl

We weten het... we roepen het al een hele tijd: dat er een nieuwe website voor VanSpaarbankVeranderen.nl onderweg is. Die is dan ook al een hele tijd onderweg maar loopt steeds vertraging op tijdens de reis. Maar de trein rijdt nog steeds en komt steeds dichterbij de eindbestemming. We durven nu dan ook echt te zeggen dat we er bijna zijn. Het duurt echt niet lang meer... tot snel dus!

Deel via uw social media

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.