Nieuw samenwerkingsverband

logo HomeFinance logo Van Spaarbank Veranderen

sparen.startpagina.nl


Aan alle zakelijke relaties,
Met groot genoegen brengen we u op de hoogte van het samengaan van HomeFinance, Van Spaarbank Veranderen, de Sparenpagina’s en enkele aanverwante sites per 1 september 2011.
Eerste aanleiding voor deze samenwerking is het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van ondergetekenden en het wat kalmer aan willen doen. Tweede reden is dat we meer willen focussen op zaken die ons aan het hart gaan: vooral op inhoudelijk/communicatief vlak, minder technisch/commercieel.

Roland BieleveldtDaarom stellen we u graag voor aan Roland Bieleveldt van HomeFinance (HF). Roland (40) studeerde commerciële economie aan de HEAO en investment management aan de Vrije Universiteit en werkte daarna als beleggingsadviseur bij ING. Inmiddels is hij ruim 8 jaar eigenaar van HomeFinance dat een aantal betrouwbare en goed presterende financiële websites exploiteert. Op die websites worden onder andere rentetarieven op het gebied van sparen, lenen en hypotheken vergeleken (in binnen- en buitenland). Ook bieden zijn websites informatie over verzekeringen, pensioenen en actuele rentestanden als Euribor, inflatie en dergelijke.

Het kantoor van HF is gevestigd in Bilthoven. Momenteel werken daar naast Roland twee medewerkers. Alle zakelijke belangen worden voortaan vanuit dit kantoor in Bilthoven behartigd. Daar wordt ook dagelijks de database bijgehouden met rentestanden van alle Nederlandse spaarvormen + andere producten waarbij rentes een rol spelen, zoals hypotheken, leningen en banksparen.
Het afgelopen half jaar hebben we hard gewerkt om één geheel te maken van de websites die we beheren en het integreren van back-office en commerciële exploitatie. Door deze samenwerking kunnen wij ons voortaan richten op het schrijven van o.a.nieuwsbrieven, het inhoudelijk uitbouwen van de sites, PR en communicatie met de pers.

We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van het zakelijk/strategische talent van Roland en zijn collega’s en onze tientallen jaren ervaring met (be)sparen en spaarproducten een bedrijf heeft opgeleverd dat meerwaarde biedt aan onze website-bezoekers in de eerste plaats, maar zeker ook aan zakelijke partners, banken, verzekeraars en affiliate-netwerken.

Het gezamenlijke bezoekersaantal van de sites die we beheren zal in 2011 uitkomen rond de 10 miljoen pageviews en ruim een miljoen unieke bezoekers, met van oudsher hoge conversie op commerciële uitingen.
Hierna vindt u een overzicht (per 1-9-2011) en omschrijving van onze sites en een indicatie van bezoekersaantallen. Plus een overzicht van de banken/verzekeraars met wie we momenteel samenwerken.

Met vriendelijke groet,

Hanneke van Veen & Rob van Eeden


Overzicht activiteiten van HomeFinance, Van Spaarbank Veranderen en Sparenpagina’s

Vier dochters van Startpagina met complete links-verzamelingen

Drie sites met uitputtende redactionele informatie over veranderen van spaarbank en/of betaalrekening

  • vanspaarbankveranderen.nl met div. rentemeters, spaarwinstcalculator, overzichten per bank, FAQ, Nieuws, Weblog etc., 1.500.000 pageviews p.j.
  • vanbetaalrekeningveranderen.nl, vergelijking van basispakketten met en zonder rente van alle NL banken, 15.000 pageviews in eerste twee maanden
  • verhuisjegeld.nl, 1 weblog-site gericht op overstappen naar andere bank, eerste half jaar: meer dan 100.000 pageviews (geen commerciële uitingen)

Drie sites gericht op informatie over rentestanden op het gebied van sparen, lenen, hypotheken

  • actuelerentestanden.nl met actuele rentestanden voor sparen, hypotheken, lenen etc., 1.750.000 pageviews p.j.
  • spaarrentehulp.nl met actuele en historische spaarrentes én spaarvoorwaarden van particuliere en zakelijke spaarrekeningen, 150.000 pageviews p.j.
  • hypotheekrentehulp.nl met actuele en historische hypotheekrentes én voorwaarden van een groot aantal hypotheekproducten, 80.000 pageviews p.j.

Site over groot aantal financiele onderwerpen met vergelijkingen, berekeningen etc.

  • homefinance.nl, zeer uitgebreide financiële website met een groot aantal onderwerpen zoals sparen, hypotheken, lenen en verzekeren, 6.250.000 pageviews p.j.

Overige activiteiten

Banken/verzekeraars waarmee wordt (of werd) samengewerkt
AEGON Bank, Argenta, ASN Bank, Bank of Scotland, Centraal Beheer, Credit Europe Bank, Delta Lloyd Bank, Digisparen, Frea, Friesland Bank, GarantiBank, ING, MoneYou, NIBC Direct, Ohra, Rabobank, Reaal, SNS Bank en WestlandUtrecht Bank.
Voorheen werd geadverteerd door: AK Bank, Alex Sparen, Allianz, AT Bank, DSB Bank, The Economy Bank en LeasePlan Bank.


logo Van Spaarbank Veranderen

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen