Persbericht: nieuwe spaarbank gelijk in de fout

Nieuwe spaarbank: Bigbank
Sinds enkele dagen is bekend dat er een nieuwe spaarbank op de Nederlandse markt is: de Estlandse Bigbank. Een bank zonder hoofdvestiging in Nederland, waardoor hij niet onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel valt. Aangezien Estland per 1-1-2011 binnen de Eurozone valt, geldt wel het vergelijkbare garantiestelsel van dat land met een vergoeding van € 100.000. Normaal gesproken zouden we deze bank op onze sites opnemen, net als Argenta en Bank of Scotland, die ook niet onder het Nederlandse stelsel vallen.

Bigbank: gelijk in de fout
Op de site van Bigbank (www.bigbank.nl) staan echter ernstige fouten, nog afgezien van links e.d. die niet werken. Storend is vooral hun ‘Rentetabel’, waarin vergelijkingen gemaakt kunnen worden met rentes van Aegon, ASN, Credit Europe, ING en SNS. De grafieken geven een verkeerde voorstelling van zaken. De voor de genoemde banken gehanteerde rentepercentages kloppen grotendeels niet en zijn lager dan in werkelijkheid. 
Daarbij komt dat de lijnen in de grafieken systematisch te laag zijn geplaatst, waardoor een veel te gunstig beeld voor Bigbank ontstaat.

Bigbank: lees de kleine lettertjes
In kleine lettertjes onder de grafiek staat dat e.e.a. gebaseerd is op rentetarieven van 22-12-2010, zeven weken geleden. En dat terwijl bijna alle depositorentes sinds die tijd zijn gestegen.
Daarbij komt dat de keuze van de banken waarmee men kan vergelijken wel erg ‘slim’ is, een vergelijking met NIBC komt voor bijna alle looptijden (van 1 tot 10 jaar) ongunstiger uit voor Bigbank.

Spaardersbedrog komt niet op onze sites
Zolang Bigbank zich op dergelijke wijze presenteert, is er geen plaats op onze sites voor deze nieuweling op de spaarmarkt.

TOEVOEGING OP 5-2-2011. Een oplettende bezoeker van onze sites meldde dat deze nieuwe bank ook niet kan rekenen. In hun 'Veelgestelde vragen' staat o.a.:

Voorbeeld 1: bij een deposito van Euro 10.000,- en een rente van 2,15% ontvangt de klant aan het einde van de looptijd (2 jaar) Euro 10.215,-, dat volgens de formule van het garantiefonds voor 100% gedekt is.

Vriendelijke groet,

Hanneke van Veen & Rob van Eeden
www.vanspaarbankveranderen.nl, sparen.startpagina.nl

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen