Nieuwsbrief Sparenpagina's, 9 december 2010

ING introduceert Spaarrente Wekker
In navolging van oa. ABN/Amro heeft ING nu een dienst waarmee de klanten per e-mail op de hoogte gehouden worden van de rente van hun spaarrekening. Ook kunnen klanten sinds kort het rentepercentage en de opgebouwde rente duidelijk zien na inloggen. Ook klanten van ING zonder spaarrekening kunnen zich abonneren op de Spaarrente Wekker. Jammer genoeg is het niet mogelijk om zich te abonneren zonder rekening bij ING. Handig aan de Spaarrente Wekker is dat 3 dagen voor de rentewijziging deze reeds gemeld wordt per e-mail.
Sinds de introductie van onze gratis dienst 'Mijn Spaarrente' hebben meer dan 15.000 mensen zich ingeschreven. We zijn zeer verheugd dat de banken ondertussen zien dat er een grote behoefte is aan transparante en tijdige informatie over rekeningen en rentewijzigingen.

LeasePlan Bank gaat 'vaste' opslag per kwartaal aanpassen
In februari introduceerde LeasePlan Bank een nieuwe spaarvorm die uniek was voor de nederlandse markt: de rente van deze rekening wordt bepaald door de eenmaandse Euribor (rente die de Europese banken elkaar rekenen) plus een vaste opslag van 2,1%. We lazen in februari al in de algemene voorwaarden dat deze opslag per kalenderjaar aangepast kon worden bij belangrijke ontwikkelingen in de markt. Doordat de Euribor gestegen is profiteren rekeninghouders op dit moment van een hoge rente.
In november liet LeasePlan Bank weten dat vanaf 2011 deze 'vaste' opslag niet meer per jaar maar per kwartaal zal worden bijgesteld.
We weten natuurlijk nog niet wat er op 1 januari zal gebeuren met de renteopslag en daarmee de rente op deze rekening, maar het zal ons niets verbazen als de renteopslag zodanig bijgesteld wordt dat de rente 'marktconform' wordt. Dat de renteopslag hierna per kwartaal kan worden bijgesteld doet ons vermoeden dat het 'vaste' in deze renteopslag niet veel meer zal betekenen. Hou dus goed de maandelijkse rentemails van LeasePlan Bank in de gaten.

Moneyou introduceert SpaarApp
Moneyou (dochter van ABN AMRO) heeft applicaties voor de Apple iPhone en iPad gemaakt waarmee een spaarrekening bij Moneyou beheerd kan worden. Het is mogelijk om een rekening aan te vragen, saldo te bekijken, over te schrijven tussen rekeningen en verschillende doelspaarrekeningen te openen. De applicaties werken makkelijk, alhoewel we nog wel wat kleine foutjes ontdekten in de versie voor iPad. Het zal ons niets verbazen als over een paar jaar iedere bank zijn eigen 'app' heeft voor beheer van de rekening.

De Spaarwinstcalculator
Sinds de introductie in januari 2008 hebben meer dan 80.000 spaarders met de spaarwinstcalculator uitgerekend hoeveel winst er te behalen valt met overstappen op een andere spaarvorm. Gemiddeld hebben ze hiermee per jaar meer dan € 500,- winst behaald. Staat uw spaargeld nog steeds op een rekening met lage rente, bereken dan snel hoeveel winst er te halen valt door over te stappen. En overstappen is makkelijker dan u denkt!

Voor verdere informatie, zie onze websites: www.vanspaarbankveranderen.nl, sparen.startpagina.nl, duurzaam-sparen.startpagina.nl en banksparen.startpagina.nl


Abonneren op deze Nieuwsbrief Sparenpagina’s kan via www.sparenpagina.nl/nieuwsbrief/

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen