Vakantiegeld nieuwsbrief Sparenpagina's, 22 mei 2013

Wat gaat u met uw vakantiegeld doen?

In de maand mei krijgen heel veel Nederlanders weer vakantiegeld. En voor velen is dat zeer welkom. Uit onderzoek van Q&A research blijkt namelijk dat liefst 13% het gebruikt voor aflossen van leningen, 12% besteedt het aan zaken in en om het huis en 7% koopt er kleding voor. Toch zullen meer mensen dan vorig jaar het vakantiegeld (al dan niet tijdelijk) op een spaarrekening zetten. Vorig jaar was dat 29% en dit jaar 38%. Een stijging van 34%. Het percentage dat het vakantiegeld gebruikt om werkelijk op vakantie te gaan is gedaald van 55% in 2012 naar 47% dit jaar.

Heeft u een lening dan is het uiteraard het slimste om het vakantiegeld te gebruiken voor het aflossen hiervan. De rente op een lening is namelijk een stuk hoger dan de rente op een spaarrekening. Ook kan het interessant zijn om de hypotheek af te lossen, maar door het belastingvoordeel is het zinvol u hierover te laten adviseren. Telegraaf publiceerde enige tijd geleden een hulp om alvast zelf te rekenen.

Gaat u het vakantiegeld (voorlopig) sparen? Bekijk dan goed waar u dit het beste kunt doen, want de renteverschillen zijn nog altijd groot. Sparen zonder beperkende voorwaarden doet u op dit moment het beste bij Argenta (2,05%), SNS Bank (2%) en/of Lloyds Bank (2%).

Spaarrekeningen zonder voorwaarden vindt u in onze rente-meter, spaarrekeningen met voorwaarden en vaak iets hogere rente staan in onze toprente-meter. Uiteraard kunt u het spaargeld ook voor wat langere periode vastzetten. Kijk op onze deposito-meter als u het spaargeld een jaar of langer kunt missen.

Met vriendelijke groet,
Chris Oosterling

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen