Nieuwsbrief Sparenpagina's, 2 oktober 2012

Twee nieuwe sites
Graag presenteren we twee Startpagina-dochters die recent online zijn gekomen:
geld.startpagina.nl. Daar vindt u voor sparen, lenen of als u een hypotheek nodig heeft overzichten van de hoogste spaarrentes en de scherpste tarieven. Voor een zorgverzekering, autoverzekering of reisverzekering is er ook goede informatie. Daarnaast verwijzingen naar interessante websites over geldzaken.
hypotheek.startpagina.nl. Daar vindt u overzichten van de laagste actuele hypotheekrentes, handige hypotheekberekeningen en meer hypotheek informatie. Een prima begin als u voor het eerst een hypotheek wilt afsluiten, gaat verhuizen of uw hypotheek overweegt over te sluiten.

Beide sites worden dagelijks onderhouden door Roland Bieleveldt en collega's van HomeFinance, waarborg voor de kwaliteit van de inhoud van deze pagina’s.

Is de inflatie nog te verslaan?
Van begin 2009 tot nu daalden de Nederlandse spaarrentes gestaag van ruim 5% naar maximaal 2,65% (voor spaarrekeningen zonder voorwaarden). In dezelfde periode steeg de inflatie van net boven 0% tot 2,3%. 
Met zo’n lage rente en (relatief) hoge inflatie is eenvoudig uit te rekenen dat spaargeld jaarlijks maar een klein beetje meer waard wordt. En dan nog alleen als je ervoor hebt gezorgd het onder te brengen op spaarrekeningen met de hoogste rentes.
Zeker driekwart van het Nederlandse spaargeld staat op spaarvormen met lagere rentes dan mogelijk is. De drie grote banken bieden momenteel op spaarrekeningen zonder voorwaarden slechts 1,8% of minder. Daarmee wordt de inflatie niet teniet gedaan en neemt de koopkracht elk jaar een beetje af. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Lees hierover de column van Rob van Eeden op de site van Tros Radar.

Knab, de bank die alles anders doet?
Vorige week presenteerde zich een nieuwe bank op de Nederlandse spaarmarkt, een bank die pretendeert 'alles' anders te doen. Zelfs 'bank' schrijven ze achterstevoren. Knab biedt inderdaad van aardig wat nieuws, waaronder online tools om je (spaar)geld, ook bij andere banken, beter te beheren.
Maar of consumenten bereid zijn daarvoor maar liefst € 15 per maand te betalen is de vraag. Daarvoor moet je toch wel heel lang sparen om dat te compenseren. Ook is het pakket, zonder creditcard, niet compleet, wat nog extra kosten oplevert.
En spaarders let op: Knab is onderdeel van Aegon en heeft geen aparte bankvergunning en garantie. Let daarop bij het spreiden van uw spaargeld! Meer informatie hierover op onze pagina Veiligheid.

Met vriendelijke groet,

Hanneke van Veen, Roland Bieleveldt & Rob van Eeden

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen