Nieuwsbrief Sparenpagina's, 22 juli 2013

Sparen of spenden?
Uit een in het Nederlands Dagblad gepubliceerd onderzoek van econoom Mauro Mastrogiacomo (VU) blijkt dat steeds minder mensen voldoende spaargeld achter de hand hebben. Vorig jaar had circa 45% van alle huishoudens een te kleine financiële buffer: ruim 3.500 euro voor een gezin. Een kwart van alle huishoudens heeft helemaal geen spaargeld.

Mastrogiacomo: "Door de crisis en stijgende werkloosheid moeten huishoudens steeds vaker hun reserves aanspreken. Daardoor stijgt het aantal mensen dat te weinig spaargeld heeft.”
Mastrogiacomo denkt dat de oproep van premier Mark Rutte om meer geld uit te geven weinig nut heeft. „Met zo veel onzekerheid is het niet aannemelijk dat het vrije vermogen wordt aangesproken, zeker niet door de minder rijke helft van Nederland.”

Het hele artikel is te lezen in het Nederlands Dagblad van 20-7-2013. U moet zich daarvoor wel registreren en € 0,10 betalen.

Ook jongeren in de problemen
Jongeren lijken zich wel iets van de oproep Rutte aan te trekken. Het aantal van hen tussen 18 en 25 jaar dat rood staat liep het afgelopen jaar op met 17% op tot 80.000. (Bron: Novum)
"Soms gaat het zelfs om schulden van vijftien- tot tachtigduizend euro met uitschieters tot anderhalve ton", zegt een woordvoerder van incassobureau Mercuur in het AD van afgelopen zaterdag. Grote boosdoener is het mobieltje. Ook huur en ziektekosten zijn voor veel jongeren nauwelijks op te brengen.

Lees hier het hele artikel in het AD.

Spaarboek-ACTIE verlengd: van € 14,49 voor € 7,95
De prijsverlaging van het boek Sparen voor later en nu! is - gezien de grote belangstelling - verlengd tot 15 augustus 2013. Velen bestellen het boek om aan hun kind(eren) cadeau te doen. Geen gek idee in deze tijden van crisis.

 En na lezing van bovenstaande berichten.

In Sparen voor later en nu! vindt u alles over banken, veiligheid,  de juiste spaarvorm kiezen en sparen in de verschillende levensfasen.
Geschreven door Hanneke van Veen & Rob van Eeden, met bijdragen van Erica Verdegaal en Geert Dekker. Illustraties van Wesley.

Meer informatie over het boek vindt u HIER.

Direct bestellen (u betaalt geen verzendkosten) kan HIER.

Met vriendelijke groet,

Rob van Eeden

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen