Nieuwsbrief Sparenpagina's, 14-11-2011

1-maands EuriborGaat spaarrente LeasePlan Bank duikelen?
Zoals bekend heeft LeasePlan Bank een afwijkende manier om de rente op zijn spaarrekeningen te bepalen. Die zijn namelijk direct gekoppeld aan de 1-maands Euriborrente, een rente die banken onderling hanteren om elkaar geld te lenen.
LeasePlan Bank neemt (per de 1ste van elke maand) de Euribor-rente en telt daar 1,55% bij op, wat voor deze maand (november 2011) uitkomt op 2,96% (effectief op jaarbasis).

Door deze methode biedt LeasePlan Bank al tijden de hoogste of één van de hoogste rentes. Maar daar dreigt nu verandering in te komen. Recent heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de belangrijkste rentevoet verlaagd met 0,25%, wat direct effect had op de Euribor (zie grafiek), die inmiddels gezakt is naar 1,2%.
 Als de Euribor op dit niveau blijft of verder zakt, komt de spaarente van LeasePlan Bank volgende maand een stuk lager uit. Wij schatten op 2,75%, waardoor de toppositie verloren gaat en spaarders een spaarrekening hebben die niet meer bij de tien hoogste rentes zonder voorwaarden hoort. LeasePlan Bank kan afwijken van deze methodiek, maar of ze dat zal doen is onbekend.
Voor het volgen van de Euribor-rente, klik HIER.

MoneYou naar 2,9%
Met kleine stapjes gaan veel banken richting 3% voor spaarrekeningen zonder voorwaarden. Ook MoneYou sluit zich morgen in de rij van - inmiddels zeven - spaarbanken met rentes van 2,9% of hoger. Voor meer informatie zie Rente-meter en Toprente-meter.

Wist u dat... mijn Spaarrente is verbeterd?
U kunt zich nu heel makkelijk (en altijd gratis) - via één pagina - aan- en afmelden voor de Nieuwsbrief Sparenpagina's, Nieuwsflashes, persoonlijke rentemeldingen en de Attenderingsservice. KLIK HIER

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen