Nieuwsbrief Sparenpagina's van 24-7-2011

Twee (be)spaarpakkettenZomeraanbieding: twee boekenpakketten
De site van GENOEG biedt momenteel zeer voordelige (be)spaarpakketen. Het eerste bestaat uit drie spaarboeken. Het tweede pakket bestaat uit twee boeken + twee nummers van het tijdschrift GENOEG.

In beide pakketten zit ons eigen 'meesterwerk': Sparen voor later en nu! en een leuk kookboekje: Lekker koken onder € 1,50, dat we zelf inmiddels ook gebruiken. U bespaart maar liefst resp. 45 of 35% op de normale prijs, incl. verzendkosten.
Leuk voor op vakantie of om cadeau te geven!
Bestel HIER via de site van GENOEG


Nederlandse spaarbanken gemiddeld: mager zes minnetje
Voor de tweede maal publiceerden we vorige week rapportcijfers voor alle 33 banken die in Nederland spaarproducten aanbieden. De eerste keer was dat in mei 2011. Voortaan zullen deze cijfers elk kwartaal gepubliceerd worden.

Opmerkelijke conclusies

  • Het gemiddelde rapportcijfer van alle spaarbanken is gestegen van 5,2 naar 5,8. Aardige vooruitgang: 21 van de 33 banken kregen een hoger cijfer. Maar voldoende is het nog steeds niet.
  • Grootste stijgers zijn Aegon en ING, beide met bijna 3 punten.
  • Aegon stijgt van 4,4 naar 7,3, hoofdzakelijk veroorzaakt door flinke renteverhogingen op (bijna) alle spaarproducten.
  • ING stijgt van 1,3 naar 4,2. Nog steeds onvoldoende, maar toch een grote sprong voorwaarts. In de afgelopen maanden saneerde ING zijn spaarproducten drastisch; zo’n 2 miljoen spaarders kregen automatisch een andere spaarrekening met hogere rente (Comfortspaarrekening met 2%). Ook werden de rentes op overige spaarvormen enigszins verhoogd.
    Conclusie: ING is definitief afgestapt van het Dakpannen-systeem. Bravo!

Het gehele bericht (met overzichtstabel en uitgebreide toelichting) is te vinden op de Spaarbank-meter.


Nu instappen met deposito's?
Geregeld krijgen we de vraag of het nu het juiste moment is om in te stappen met deposito's. Het antwoord daarop is moeilijk te geven. In de afgelopen maand verhoogden drie banken hun deposito's nog: Friesland Bank, DHB Bank en LeasePlan Bank. Maar a.s. maandag worden door SNS en RegioBank enkele deposito's (voor het eerst sinds maanden) verlaagd. Of dit een signaal is voor een daling bij overige banken is (nog) niet duidelijk. Mensen die deposito's overwegen raden we aan de Deposito-meter goed in de gaten toe houden evenals de steeds gepubliceerde Recente rentewijzigingen, vooral ook omdat daar komende wijzigingen worden opgenomen, zodra die bekend zijn.

Met vriendelijke groet,

Hanneke van Veen & Rob van Eeden

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen