Nieuwsbrief Sparenpagina’s, 3 februari 2011

Stijgende rentes in nieuw overzicht rentewijzigingen
Met ingang van deze maand publiceren we een (dagelijks bijgehouden) overzicht van rentewijzigingen van spaarrekeningen en deposito’s.

Uit het eerste overzicht dat alle rentewijzigingen sinds 1-1-2011 laat zien, is duidelijk dat spaarrentes aan het stijgen zijn. Bij de deposito’s is dit het duidelijkst. Maar ook bij de spaarrekeningen gaat het voornamelijk om stijgingen. Bij 60 getoonde wijzigingen gaat het om 53 x stijging en 7 x daling. De dalingen zijn allen - op de een of andere manier - speciale gevallen. LeasePlan Bank: aanpassing van te hoog gestegen rente van vorig jaar, Centraal Beheer en Bank of Scotland; verlaging van rente na actieperiode.
Kijk voor het overzicht op:
www.vanspaarbankveranderen.nl/sparen/rentewijzigingen.

Zetten banken in op service rond sparen?
NU Zakelijk berichtte gisteren over de toegenomen service van met name grote Nederlandse banken. Een interessant artikel, omdat niet alleen de service aan bod komt, maar ook de lage spaarrentes die deze banken bieden, waarmee ze flinke winsten kunnen blijven maken.

Verwonderlijk blijft dat in de pers nauwelijks kritiek opklinkt over de Spaarrente Wekker van ING, die ook in dit artikel als serviceverbetering wordt aangemerkt. Terwijl het toch 'van de gekke' is dat je je moet opgeven voor het ontvangen van wijzigingen op spaarvormen die je bij een bank hebt. Alle spaarders zouden daarvan ALTIJD op de hoogte gesteld moeten worden, zoals de meeste banken inmiddels ook doen.

Lees het artikel HIER

Mijn spaarrente deze maand 15.000 abonnees
Al sinds ruim twee jaar is er een oplossing voor banken die u niet op de hoogte houden van rentewijzigingen: www.mijn-spaarrente.nl, die doet gratis wat de meeste grootbanken helaas nog nalaten. 
Via deze website kunt u aangeven van welke rentewijzigingen u op de hoogte gehouden wilt worden. Natuurlijk van de spaarrekeningen die u hebt, maar ook van andere als u dat wilt.

Zodra een rente wijzigt, krijgt u een e-mailbericht, waarin ook tips om na te gaan welke andere spaarvorm eventueel voor u geschikt is.
 Deze dienst is strict vertrouwelijk, gratis en zonder enige verplichting.

MELD U HIER AAN met (alleen) uw e-mailadres.

Met vriendelijke groet,

Hanneke van Veen en Rob van Eeden

PS Onze wekelijkse column over geldzaken is te vinden op:
http://www.trosradar.nl/columns/

Op de hoogte blijven?

Ontvang gratis nieuwsbrieven en rentemeldingen!

Bent u al abonnee?
Klik hier om in te loggen